Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

På bjergtur

Formel 1 
26/08/09 

Optakt til Belgiens Grand Prix
Kun en uge efter at vi så på biler der trillede rundt i Valencias gader uden levere mere underholdning end en times tid med udsigt til en motorvej lidt uden for myldretid, skal vi så til noget helt andet: Spa-Francorchamps - en racerbane af dimensioner og en af de få der er tilbage fra før Formel 1 blev Tilkeliseret (Herman Tilke har designet mange moderne baner).
 

Sidste år fik vi et dramatisk løb i Belgien, hvor det både regnede og bilerne overhalede hinanden. Slutningen blev dog lidt mere dramatisk end den burde ha' været, da et godt racerløb endte med protester og straffe. Korrekt eller ikke, så er det under alle omstændigheder ikke noget man ligefrem forbinder med godt racerløb.

Spa er en power bane. Men i en sæson hvor fabriksholdene har haft det lidt svært, mens bilerne med kundemotorer har gjort det bedre, er der meget der tyder på at motorerne rent styrkemæssigt ligger tæt på hinanden.

Favoritterne må igen være Brawn og Red Bull. Red Bull har dog ligesom Brawn haft et mindre dyk i formen og indsatsen i Valencia var ikke lige noget der signalerede "vi kæmper for mesterskabet". Men Spa er en rigtig bane og alene derfor bør den passe bedre til de to kompetente kørere hos Red Bull.

Brawn kom lidt ud af den sump de har hængt i ved løbet i Valencia. Denne gang var det dog Barrichello der vandt en ganske fortjent sejr, mens Button stadig famlede lidt rundt længere nede i feltet. Titlen er langt fra sikker endnu, men hans forspring er dog stadig stort. Der skal dog helst et par gode resultater til her mod slutningen, eller også vil han ende med at få et prædikat som en lidt vattet mester.

Men andre teams er også på rette spor. Specielt McLaren virker som om de har fået greb om tingene. Hamilton kan bestemt være et godt bud på en vinder i Belgien. Kovalainen præsterede sæsonens bedste løb i Valencia, men det er langt fra sikkert at han præsterer ligeså godt her, under alle omstændigheder er han under pres.

Ferrari har virket stabil, men langtfra hurtig. Raikkonen kom på podiet i Valencia. Spa er en bane hvor han plejer at klare sig godt, så forvent at han gør alt hvad han kan. Badoer i den anden Ferrari er under pres for at præstere bedre end i Valencia - meget bedre. Under alle omstændigheder kan det ikke blive værre. Den præstation var dog pinagtig ringe. Ferrari må allerede være ved at se på hvem de skal hyre i stedet.

Williams har præstereret stabilt, og det er ganske sandsynligt at Rosberg henter point hjem til sit team. Og selvom de er i gang med deres bedste sæson i flere år, er der dog stadig et stykke vej op til at kunne kæmpe med om sejre.

Fernando Alonso fik lov at køre i Valencia, men bilen var ikke meget bevendt der. Men ligesom andre, så ligger Spa meget mere til ham og han vil gøre sit for at brilliere. Spørgsmålet er om bilen er klar til at levere mere end tidligere. Der har været små strejf af gode episoder, men ikke rigtigt noget vedvarende.

Under alle omstændigher kan man forvente bedre underholdning i søndags, men det siger selvfølgelig ikke meget. Men Spa er et af højdepunkterne i kalenderen. Et løb der altid skal ses.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 30/08/09 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •