Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Bare en af de weekender...

Formel Ford - DK 
27/08/09 

Formel Ford-køreren Dennis Lind, Roskilde, vil helst bare glemme sin deltagelse i Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.
Teenageren, der fører Danmarksmesterskabet i sin Van Diemen-racer for Fluid Motorsport, havde ellers glædet sig til at give den gas foran det traditionelt store publikum, der altid er til Grand Prix'et.
 

Desværre gik weekenden helt den anden vej. 'I træningen var vi en lille smule efter Jesper Egebart, som kørte en tid 0,045 sekund hurtigere end mig', lød det fra en lidt skuffet Dennis. 'Men årsagen er, at vi kørte ud på gamle dæk og Jesper er også blevet lidt hurtigere. Det tyder på, at Jesper kunne blive en hård konkurrent i denne weekend, og det er helt i orden med mig. Det gør det selvfølgelig kun sjovere.'


Der var ikke nok fart i de brugte dæk, så Dennis måtte 'nøjes' med en 2. startplacering.
(Foto: Gripping Media)

Et af målene for weekenden var at tage pole position til første løb. Det blev imidlertid forhindret af Nils Vestergaard, der med kun 0,067 sekund var hurtigere end Dennis. To tiendedele af et sekund langsommere end Dennis var teamkammeraten Mikkel Mac, så der skulle nok blive noget at se til i løbene.

Lørdag eftermiddag holdt Dennis og de tolv modstandere klar på gridden til første heat. Da de røde lamper slukkede var Vestergaard hurtigt afsted, og så gik jagten. Det var hurtigt tydeligt, at Dennis var markant hurtigere end Vestergaard, men til gengæld blev alle overhalingsforsøg blokeret. I frustration ramte Dennis Nils Vestergaards bagende i hesteskoen. Kollisionen var nok til at begge biler røg en tur igennem sandet. Dommerne vurderede hændelsen til en strafbane, som Dennis tog et par omgange efter. Resten af løbet var en spændende og underholdende opkørsel igennem feltet til en endelig placering som nummer 5.

'Det er selvfølgelig ærgerligt at jeg kørte på Nils, men når man kører så langsomt rundt på banen og samtidig er umulig at komme udenom, så må man forvente at dem bagved bliver utålmodige', fortalte Dennis efterfølgende.


En meget tydelig tyvstart pga. koblingsproblemer kostede endnu en topplacering.
(Foto: Gripping Media)

Næste løb blev ikke bedre. En defekt kobling sendte Dennis afsted før de røde lys slukkede, og det gav en stop-and-go-straf, der sendte ham ned bagerst i feltet endnu en gang. Igen lykkedes det for Dennis at køre sig frem i feltet, og denne gang sluttede han på en 7. plads, mens Mikkel Mac i flot stil vandt løbet.

'Jeg vil bare gerne hjem nu', sukkede dagens uheldige kører. 'Det hele er gået skævt i denne weekend, og der er gået en del points tabt. Nu vil jeg fokusere på Ring Djursland, for der er ikke ret meget godt at tage med herfra.'


Dennis Lind ser frem til løbene på Ring Djursland.
(Foto: Gripping Media)

En af Dennis' samarbejdspartnere, Gripping Media, havde lørdag monteret et onboard-videokamera på bilen. Optagelsen fra første løb, inklusive en tur igennem sandet, kan ses på hjemmesiden, DennisLind.dk.

DennisLind.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Fluid Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •      D4 Enterprise Solutions