Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Rally Cross DM på Ring Djursland

Rallycross - DM 
26/08/09 

Så er der igen lagt på til et brag af fart og spænding, når Ring Djursland slår dørene op til 6. afdeling af det danske mesterskab i Rallycross, søndag den 30. august.
Den gamle EM bane fra 80'erne er blevet genetableret, og fremstår nu som danmarks hurtigste og mest krævende rallycross bane.
 

Banen har en længde på 1118 m, heraf er de 423 m med løst underlag.
Den er ekstrem spændende og krævende for kørerne, da den er meget kuperet og samtidig er der indlagt et ”hop” hvor bilerne er uden kontakt med underlaget i adskillige meter - rigtig spændende at se på!

Hele 80 kørere er tilmeldt, heriblandt en del tyskere som vil prøve kræfter med alle de hurtige danskere.


Morten Jespersen er flyvende.
(Foto: rallycross-info.dk)

Der mangler kun 3 afdelinger af DM, så nu begynder der at tegne sig et billede af, hvem der vil slutte i toppen af DM 2009.

I den lille klasse 5, for de serinære 0-1600 gr N biler, har Søren Lysck i Honda Civic lagt sig solidt i spidsen, men den unge Søren Mortensen fra Næstved i Suziki Swift vil stadig kunne presse sig forbi i stillingen.

I Klasss 1 og Division 1A ser det ud til at Jacob Schnoor i Peugeot 106 har taget et afgørende forespring. Jacob har været helt suverænt kørende i 2009 med 3 sejre, en 2. plads og en 3. plads i de 5 løb.
Kampen om de øvrige placeringer er derimod hård, Dennis V Larsen, Dennis Rømer, Rune Staudt og Kim Dall lægger meget tæt, og kampen er rigtig hård, hvilket også viste sig ved DM5 på Nisseringen, hvor Dennis Rømer, i Skoda, blev udelukket af finalen pga for hård kørsel - kampen fortsætter helt sikkert på Ring Djursland.

Mesteren i klasse 2 0-2000 ccm ser ud til at være udpeget allerede, Rasmus Nielsen fra Frederikshavn i Honda Civic har simpelthen taget 5 sejre, ud af 5 mulige, og lægger derfor suverænt i spidsen. Derimod er intet afgjort om de øvrige placeringer.
De 3 lokale helte, Benny Hansen, VW Golf, Kjeld Gammelgård, VW Golf, samt Thomas Thomsen i Opel, har alle lovet at de vil vinde på søndag. Men de kan jo ikke vinde alle tre, så det bliver spændende at se hvem der holder ord, når resultatlisten offentliggøres søndag.

Troels Daarbak i Volvo S40 har også lagt sig solidt i spidsen for den meget publikumsvenlige klasse 3, for biler over 2000 ccm, og mere end 300 HK!!!
Ring Djursland er som skabt for disse biler, og publikum elsker at se en 350 HK Volvo S40 med baghjulstræk, blive lagt sidelæns for enden af den hurtige langside. Nummer 2 og 3 er Peder T. Jensen og Morten Schnack, begge i Volvo.

I Division 1 for de turboladede 4 hjulstrukne biler, skal vi igen nyde den unge Morten Jespersen, i sin lynhurtige Peugeot 207 T16 med 560 HK. Klassen føres dog af Bjarne Jensen, Næstved i Mitsubishi EVO, foran Jakob Teil i Ford Escort T16.

Tag hele familien med til en spændende søndag på Ring Djursland. Warm Up og tidtagningen starter kl 8.00. Første heat køres fra kl 10.00 og finalerne forventes at starte fra kl 14.00.

Billetter købes ved indgangen.

På gensyn på Ring Djursland
Kim Dall


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 30/08/09 - Ring Djursland - Rallycross - DM - DM
  •