Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Kasper Andersen går efter banerekorden

SuperLeague 
18/08/09 

- på Jyllands-Ringen
Den enlige danske deltager i Superleague Formula Kasper Andersen, der kører for FC Midtjylland, kommer til Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen den kommende weekend.
Dels for at præsenterer FC Midtjylland raceren og ham selv, men bestemt også for at se om han kan slå banerekorden på Jyllands-Ringen.
 


Kasper Andersen skifter denne weekend de internationale baner ud med Jyllands-Ringen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Kasper Andersen har god erfaring med Jyllands-Ringen fra sin tid i Formel Renault 2000 klassen, hvor det blev til mange sejre på banen i 2002 - 2004, hvor han de to sidste år vandt Grand Prix Danmark.
Han kronede Formel Renault tiden med et nordisk mesterskab i 2004.


Kasper Andersen på Zolder banen i Belgien.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Meget afhænger naturligvis af vejret, men vi vil gøre vores bedste. Jeg har kørt mange Formel Renault løb på Jyllands-Ringen, men jeg har ingen ide om hvordan det bliver i en Superleague Formula racer der har 750 hestekræfter, mod Renault'ens 200" - udtaler Kasper Andersen - "det er en lille bane og den er meget smal nogle steder, men der er også et meget hurtigt sving på vej ud på langsiden. Vores omgangstider i Formel Renault'en var omkring et minut og seks sekunder, så måske kan jeg kommer ned under minuttet!"

Den nuværende banerekord på Jyllands-Ringen's lange layout i bilklasserne har Formel Renault 2000 køreren Steffen Møller, den lyder på 1:06,106, den satte han den 30. april 2006.
Hvis banerekord forsøget bliver kørt på det korte layout, skal Kasper jagte Jonas Salmimäki tid på 0:42,410 fra den 20. august 1995 sat i en Reynard 913 - Honda Formel 3 racer.
Den absolut hurtigste tid der er kørt på Jyllands-Ringen's lange layout er 1:05,731, den tid er sat i en Formel E go kart af Michael Warn.


FC Midtjylland - et gæstfrit team!
(Foto: Motorsporten.dk)

Med Jyllands-Ringen's placering ved Silkeborg kun 40 kilometer fra FC Midtjylland's base i Herning, er denne mulighed en perfekt platform for Kasper Andersen og FC Midtjylland til at præsenterer Superleague Formula raceren i aktion på 'hjemmebane'.

Næste løb i 'Superleague Formula by Sonangol' mesterskabet køres den 5. og 6. september på Estoril banen i Portugal.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •