Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Anders Christensen på podiet

Advan Cup 
10/08/09 
Yokohama

Padborg Super Prix gav Peugeot 307 køreren Anders Christensen endnu en podieplacering i Advan Cup klassen, og han viste dermed igen at blot fordi man er fyldt 66 år, så behøver man hverken at have tabt gejsten eller farten til at drive motorsport på højt plan, hvor han nu er rykket en plads mere frem i mesterskabs tabellen.
 


(Foto: Motorsporten.dk)

Allerede i den fri træning viste Anders at han ville være med helt oppe foran på Padborg Park, han satte her den næsthurtigste tid.
Tiden lød på 1:10,097 hvilket kun var 0,115 sekund fra den hurtigste kører.

Tiden gik marginalt den forkerte vej i tidtagningen, hvor det var blevet meget varmt, og banen derfor meget anderledes at køre på. Det blev her til 1:10,158, hvilket rakte til en startplacering som nummer 3 i det 17 biler store felt.
Bestemt et udgangspunkt til det første løb som Anders var fuldt tilfreds med.
3. pladsen udløste et point til mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Anders kom ikke rigtig med da starten gik på det første løb, og mistede nogle placeringer, måske lidt heldigt da der kom lidt tumult blandt de forreste biler i første sving, det slap Anders fri for.
Hen gennem løbet kørte han sig frem til en 3. plads, som han kunne holde frem til målstregen, hvor han kun var knapt 3 sekunder bag den vindende kører, og blot et sekund fra 2. pladsen.
3. pladsen betød at de næste 15 point kom i hus, samtidig betød den også at Anders skulle starte fra 4. pladsen til løb nummer to.


En meget tilfreds Anders Christensen beundre pokalen for 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I det andet løb lavede Anders en perfekt start, og fulgte fint med ned til første sving, men måtte desværre lidt senere se sig henvist til en 5. plads.
Det fik dog ikke Anders til at give op - tværtimod - han pressede Peugeot raceren til det yderste, og desværre en enkelt gang lidt for meget for enden af langside, så han måtte en tur ud i fangsandet - det kostede placeringer.


(Foto: Motorsporten.dk)

Anders fik gang i raceren igen, og kæmpede sig i løbet af de sidste omgange op på 6. pladsen som han kunne holde frem til målstregen.
Dermed kom der 10 point mere på scorekortet.

Weekendens pointhøst på 26 point bragte Anders op på ialt 99 point, samt 6. pladsen i mesterskabet, en placering fremad i regnskabet.

Top 6 i Advan Cup mesterskabet:

Plac. Kører Mærke Point
1 David Falch Peugeot 307/308 177
2 Peter Olsen Peugeot 307 129
3 Bruno Rasmussen Peugeot 307 122
4 Anders Majgaard Peugeot 308 118
5 Kim Lund Peugeot 307 107
6 Anders Christensen Peugeot 307 99

Der er nu kørt 5 ud af sæsonens 8 løbsweekender, og Grand Prix Danmark danner rammerne omkring de to næste løb i Advan Cup mesterskabet, det bliver i dagene den 21. til 23. august.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Padborg Park
 • 09/08/09 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her