Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Møller og Pedersen overraskede ved Padborg Super Prix

Danish
Touringcar
Challenge 

10/08/09 

Punktering afgjorde slutduellen mellem Thompson og Lundgaard
James Thompson, England, og Henrik Lundgaard, Hedensted, var de to kørere, som gik sejrrige ud af de tre heats for Danish Touringcar Championship, som søndag blev kørt på Padborg Park.
 

James Thompson blev vinder af det kaotiske første kvalifikationsheat, mens Henrik Lundgaard tog sejren i det andet. Og i finalen skulle de to kørere så starte side om side, og her blev en berøring mellem dem afgørende for udfaldet.

I kampens hede kom det til kontakt mellem venstre forhjul på Henrik Lundgaards Chevrolet Lacetti og højre baghjul på James Thompsons Honda Accord. Herved tabte førstnævntes forhjul hurtigt luft, så den tidligere rallyeuropamester måtte gennemføre første omgang i lavt tempo for derefter helt at udgå.

Men finalevinderen James Thompson var faktisk tæt på at lide samme skæbne!

”Heldet var med James, for der manglede et stykke fælg, så det var så pokkers tæt på, at han var punkteret,” forklarede teamchef Hans Hartmann. ”Der manglede 10-12 centimer fælg på et stykke, hvor gummiet kun have kontakt med et par millimeter af fælgen. Det kunne være gået galt.”

Var der to kørere, som leverede overraskelserne ved Padborg Super Prix, var det Jens Møller, Ikast, og Tom Pedersen, Christiansfeld. Sidstnævnte skulle med den omvendte startrækkefølge starte fra pole position i andet kvalifikationsheat, og her lykkedes det ham at holde den grå Mercedes C200 i front, indtil der manglede to-og-en-halv omgang.


Tom Pedersen formåede at holde hele feltet bag sig i andet kvalifikationsheat, indtil et forbindelsesled til gearkassen knækkede med to-og-en-halv omgang igen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Jeg følte, at jeg havde rimeligt check over det heat, så det var ærgerligt,” sagde Tom Pedersen bagefter.

”Henrik Lundgaard var ved at blive lidt utålmodig og begyndte at gå lidt til mig, men sådan er det, hvis man ligger og spærrer, så skal man også acceptere det. Jeg lukkede af de steder, hvor de kunne gøre mig noget, men jeg kørte ikke og skiftede linier, så jeg gjorde ikke noget, alle mulige andre ikke ville have gjort. Jeg synes, at det var sjovt, men jeg tror ikke, at der var nogen, som ville have satset hele butikken på de to sidste omgange, så den førsteplads kunne vi nok godt have kørt hjem.”

I finalen var det Jens Møller, som manges øjne var rettet imod. Seat Leon-køreren var blevet nummer fire i de to indledende kvalifikationsheat, og i finalen kørte han en generel tredjeplads hjem efter James Thompson og Michel Nykjær, Næstved.

”Det var det bedste resultat, jeg har haft til dato,” jublede tredjemanden på podiet.

I sidste halvdel af finalen var det Jason Watt, Herlev, som skyggede Jens Møller kraftigt, men forbi ham kom han ikke.

”Jason pressede mig i to-tre omgange, men så var det ligesom der kom fart i bilen,” forklarer Jens Møller. ”Vi har det sådan, at når vi kommer midtvejs i løbet, så kommer der fart i bilen. Der var en enkel gang, hvor vi kom rundt i Audi-kurven side om side. Det var virkelig sjovt. Men jeg følte mig ikke truet over de sidste omgange. Nu er der kun to pladser op til det øverste trin, og det skal vi også have prøvet.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • James Thompson
  • Jens Reno Møller
  • Tom Pedersen
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her