Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Formel Ford-toer: ”Jeg skal bare køre hurtigere”

Formel Ford - DK 
05/08/09 

Jesper K. Egebart kæmper for at indhente den mesterskabsførende Dennis Lind
Formel Ford er den klasse, som gennem årene har sendt flest unge talenter i retning mod de internationale topklasser i udenlandsk motorsport, og i den klasse har det altid været befordrende at have en guldmedalje fra Danmarks Idræts Forbund i baglommen, når karrierevejen skal banes.
 

I år er der to kørere, som har lagt sig i front i kampen om dette Danmarksmesterskab. Det er Dennis Lind, Roskilde, og Jesper K. Egebart, Børkop. Førstnævnte har vundet syv af de otte mesterskabsafdelinger, som hidtil er blevet kørt, mens Jesper K. Egebart står noteret for et tilsvarende antal andenpladser.

”Jeg skal bare køre hurtigere,” siger teenageren fra Trekantområdet til spørgsmålet på, hvad der skal til for at slå vanevinderen Dennis Lind. ”Jeg ved ikke, om det er bilen eller mig eller begge dele, som mangler det sidste, men det arbejder vi på at finde ud af.”


Jesper K Egebart indtager aktuelt andenpladsen i Formel Ford-klassen, hvor femte afdeling af Danmarksmesterskabet køres i weekenden.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Allerede i sin første sæson i Formel Ford-klassen lykkedes det Jesper K. Egebart at tage sin første sejr i klassen, men i år har han endnu ikke sejret.

”Jeg var meget tæt på at vinde på Zandvoort, indtil jeg udbremsede mig selv. Der kørte vi et DM-løb sammen med Benelux-mesterskabet, og her valgte jeg at gå efter en placering i Benelux-resultatet for at køre en podieplacering hjem, og så gik det galt,” forklarer Jesper K. Egebart.
”I sådanne situationer skal man bare lære alt det, man kan. Vi har ikke kørt så tæt herhjemme, som man gør i Benelux, og det er noget af det, vi skal lære. Når man kommer til Formel Ford Festivalen i England sidst på året, bliver der jo kørt hårdt og tæt, og det er også et område, vi skal have arbejdet på.”

Næste gang Dennis Lind og Jesper K. Egebart mødes, bliver i weekenden ved Padborg Super Prix, hvor den femte af årets otte DM-afdelinger skal afvikles.

”Dennis er helt klart bedre på helt nye dæk, men jeg vil meget gerne op at vinde, hvis jeg kan,” siger han. ”Jeg regner ikke med at vinde, men jeg vil gerne. Jeg går i hvert fald efter det. Det er helt sikkert.”

Men skulle sæsonen ende med, at han ikke slår Dennis Lind, hænger Jesper K. Egebart ikke med næbet.
”En andenplads i Danmarksmesterskabet er også fint nok,” slår han fast.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1. Dennis Lind Van Diemen-Duratec 159
2. Jesper K. Egebart Ray-Duratec 143
3. Anders Ole Egebart Ray-Duratec 93
4. Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 80
5. Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 79
6. Thomas Lund Van Diemen-Duratec 66
7. Nils K. Vestergaard Mygale-Duratec 63
8. Frank Mortensen Ray-Duratec 55
9. Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 52
10. Milton Lundström Van Diemen-Duratec 45
11. Martin Lumholt Aquila-Duratec 18
12. Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 8

Stillingen i Ford Junior Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1. Dennis Lind Van Diemen-Duratec 60
2. Jesper K. Egebart Ray-Duratec 48
3. Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 35
4. Milton Lundström Van Diemen-Duratec 20
5. Martin Lumholt Aquila-Duratec 10
6. Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 9
7. Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jesper K. Egebart
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •