Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Spider-debutant: ”Bare jeg ikke lukker og slukker”

207 Spider Cup
DK 

04/08/09 

207 Spider CupRune Simoni vender tilbage til motorsporten efter tre års fravær
Feltet i den enlige danske sportsvognsklasse kommer til at tælle et nyt ansigt, når fjerde afdeling af Peugeot Spider Cuppen i den kommende weekend køres på Padborg Park. Det er Rune Simoni, København, som for første gang i sin karriere skal prøve kræfter med en åben racerbil, efter at han tidligere har deltaget i Renault Clio Cuppen.
 


Rune Simoni kørte sin sidste sæson i 2006, hvor han blev nummer seks i Renault Clio Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har ikke kørt race i tre år, så jeg er lidt rusten,” indrømmer Rune Simoni, der endnu ikke har haft lejlighed til at prøve bilen. ”Jeg har en testdag på onsdag, hvor det bliver første gang, at jeg skal prøve den, og det bliver rigtig godt.”

Rune Simoni har i lang tid været tilknyttet Roskilde Racing Center, og det er herigennem, at hans comeback i Peugeot Spider Cuppen er kommet i stand.

”Bilen ejes af Roskilde Racing Center, men Henrik Jansen havde ikke selv mulighed for at køre denne her gang, så jeg hørte om muligheden for at låne bilen,” forklarer han. ”Jeg har været rimelig sulten efter at komme ud og køre race, for det har været lidt en flad fornemmelse bare at se andre kørere, og da så muligheden var der for at komme ud at køre, slog jeg til.”


Det er den blå bil i front, som Rune Simoni i den kommende weekend debuterer bag rattet af i Peugeot Spider Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Mens Peugeot Spideren bliver et nyt bekendtskab for Rune Simoni, har han den fordel, at han kender Padborg Park ganske godt fra sine tre sæsoner i Renault Clio Cuppen. Således var han meget tæt på at komme på podiet ved to af løbene i 2006-sæsonen.

”Folk siger, at bilen er åh så dejlig at køre i, men jeg ved det ikke,” siger debutanten om sine forventninger.
”Jeg har en forhåbning om, at jeg kan være midt i feltet, men jeg har været for længe ude af gamet til, at jeg kan skyde mig præcist ind på, hvor jeg vil kunne være i feltet. Jeg håber, at jeg kan være i midterfeltet, og hvis det går godt, være med på skamlen. Det vil være drømmescenariet. Bare jeg ikke lukker og slukker…”

Sæsonens tre hidtidige løbsweekender i Peugeot Spider Cuppen er blevet domineret af Ronnie Bremer, USA, som fører tabellen an med maksimumpoints.

”Forleden så vi også Ronnie give den gas i de gamle biler i København, og han kan køre stærkt, så han bliver sikkert svær at slå,” siger Rune Simoni.
”Jeg har joket med Christian Ree om, at jeg nok skal køre fra ham. Men han tvivler på mig. På den anden side har jeg jo ikke holdt tingene ved lige, og det er samtidigt en ny bil for mig. Jeg skal jo også passe på den, for det er ikke min egen. Men det bliver spændende.”

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Plac Kører Hjemsted Mærke Point
1. Ronnie Bremer USA Peugeot Spider 120
2. Søren Mosebo Rødovre Peugeot Spider 94
3. Kent Iversen Sønderborg Peugeot Spider 86
4. Allan Olsen Holbæk Peugeot Spider 73
5. Johnny Vejlebo Roskilde Peugeot Spider 65
6. Christian Ree Vedbæk Peugeot Spider 51
7. Henrik Jansen Roskilde Peugeot Spider 25
8. Kim Rødkjær Hornsyld Peugeot Spider 19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Rune Simoni
  • Padborg Park
  • 09/08/09 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK
  •