Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans Series

Christian Bakkerud debuterer i R10 på Algarve

Le Mans
Series 

01/08/09 

Efter at have været ude af Team Kolles Audi R10 sportsvognen, siden han kørte 24 timers løbet på Le Mans, er det nu tid til at komme tilbage i den legendariske dieselsportsvogn.
 

I den kommende weekend kører Christian den tredje afdeling af Le Mans Series mesterskabet på den 4,652 km lange Autodromo Algarve i Portugal. Og efter han torsdag kørte de første træningspas, er banen virkeligt ved at komme ind under huden på den danske kører.


(Foto: motioncompany)

”Jeg kan virkeligt godt lide banen, ” forklarer Bakkerud. ”Jeg må indrømme, at jeg ikke var helt overbevist om at banen var en typisk sportsvognsbane, da jeg sådan første gang. Men efter at have kørt de første tests på banen, så er jeg blevet virkelig glad for den.”

”Banen er meget teknisk krævende, med sving hele tiden, hvor flere af dem er offcamber. Derudover er vores omgangstider bedre end vi havde forventet med den bil. R10 sportsvognen er en stor bil, men det ser ud til at teamet har fundet nogle ting, som virkelig kan holde os nær fronten. Kvalifikationen kommer til at blive virkeligt spændende.”

Selve løbet er 1000 km langt, og tager normalt 6 timer. Og med den kurvede portugisiske bane og et stort GT felt vil løbet blive en spændende affære. Det særlige ved denne afdeling er, at det bliver et natteløb!

Løbet starter ud på eftermiddagen hvor temperaturen er lavere i den portugisiske højsommer, og slutter midt om natten. Christian kommer til at dele sin R10 sportsvogn med sine normale sportsvognsmakkere; Giorgio Mondini og Christijan Albers.

Tidsplan for weekenden:
Fredag den 31. Juli:
19.40 – 20.00 Kvalifikation

Lørdag den 1. August:
10.50 – 11.10 Warm up
17.00- 17.30 Autograf skriving
17.45 – 18.20 Pit walk
19.15 – 01.15 Race

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Portimão
  • 02/08/09 - Portimão - Le Mans Series
  •      ASETEK SIMSPORTS