Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Klassiske biler på Kongens Nytorv i morgen

CHGP 
25/07/09 

CHGPDet er i weekenden den 1. - 2. august, at Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i Fælledparken i København. Men allerede på søndag den 26. juli vil man kunne få en forsmag på begivenhederne, når sommerens store motorsportsbegivenhed promoveres på Kongens Nytorv i København.
 

”Vi har fået mulighed for at udstille en håndfuld spændende historiske racerbiler på Kgs. Nytorv,” fortæller Jakob Vigelsø, som står i spidsen for Copenhagen Historic Grand Prix. ”Det sker søndag i tidsrummet 12-16. Samme dag er der i øvrigt også Classic Car Brunch i Custom House, lige rundt om hjørnet på Havnegade. Her er der tradition for, at mange ejere af klassiske biler møder op – naturligvis bag rattet af deres klenodie.”


I fjor fik københavnerne en forsmag på Copenhagen Historic Grand Prix, da en håndfuld af de spændende biler blev udstillet i Tivoli. I år er ”appetit-vækkeren” flyttet til Kgs. Nytorv, søndag den 26. juli klokken 12-16.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Alle bilerne på Kgs. Nytorv er biler, der er tilmeldt Copenhagen Historic Grand Prix – dvs. biler, man kan se i aktion på den 2 kilometer lange racerbane i Fælledparken weekenden efter. Det er biler, der hver især har deres helt egen position i historisk motorsport.

Således inkluderer ”deltagerlisten” bl.a.: Porsche 911 fra 1976, Ford Escort fra 1971, BMW 2002 fra 1970, Alfa Romeo GTAm fra 1967, Lotus 23B fra 1962, Ginetta G4 fra 1964 og ikke mindst en Morris Mini Cooper af den slags, som dominerede i standardvognsrace tilbage i 1960’erne. Alle er de ”sat op” til race.

I øvrigt er deltagerlisten til selve Grand Prix’et ved at være fyldt op. Alle klasserne byder på store og eksklusive felter. Der er alt lige fra en yderst sjælden Bugatti T-35B fra 1928 til en Corvette Sting Ray fra 1965 med ikke færre end 600 hestekræfter under motorhjelmen. Sidstnævnte vil bl.a. blive kørt af Jan Magnussen og publikum ved Copenhagen Historic Grand Prix kan vinde en køretur med den danske racerstjerne i den spændende bil.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Fælledparken
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS