Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Dramatisk weekend for Team Telesikring Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

01/07/09 

Begge teamets biler var involveret i kollision ved seneste DTC-afdeling på Jyllandsringen
Det var Team Telesikring Racing, som endte med at indkassere de største skader ved weekendens DTC-løb på Jyllandsringen. John Nielsen nåede kun få hundrede meter af første heat, inden hans søndag var omme, mens Joachim Stephansen blev involveret i et sammenstød med en konkurrent.
 


(Foto: Jeppe Rimmen)

Det værste uheld overgik John Nielsen, der ved starten af løbet med stor fart tørnede ind i en flagpost på det sted, hvor farten er højest på Jyllandsringen. Bilen blev slemt skadet, men køreren fik også knubs.

- John fik trykket nogle ribben og klagede over sløret syn på sit ene øje, så han kom på sygehuset for at blive checket. Han har virkelig fået nogle tæsk, da han ramte ind i dækmuren. Det er der ingen tvivl om, siger teamchef Peter Ager.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Fra Team Telesikring Racings side er man af den klare opfattelse, at det er nødvendigt at få foretaget nogle ændringer af sikkerhedsforholdene på banen på netop det sted, hvor John Nielsen kørte af banen.

- Nu har jeg set uheldet på video nogle gange, og vi er altså nødt til at få gjort noget ved det autoværn, slår Peter Ager fast. - Det skal flyttes, og så skal der laves noget fangsand, for det er for risikabelt. Det problem skal vi have taget op, inden vi skal køre igen. Sidste år gik der en til, og man kan sige, at John har været heldig, at han kører med en HANS-krave nu, og det gør, at der ikke er sket mere.

Har fundet fart i bilen
Mens løbsdagen nærmest nåede at slutte for John Nielsen, inden den var kommet rigtig i gang, kunne Joachim Stephansen være med helt frem til målflaget i finalen.

- Min weekend har været meget op og ned. Vi startede med endelig at have en testdag, som gav os meget, og jeg har fundet rigtig meget fart i bilen i forhold til, da vi var her sidst, siger teamets yngste mand.


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Det har været rigtig positivt. Farten i tidtagningen var sådan set også rigtig positiv. Vi var godt med, vi var tier, og vi var kun seks tiendedele fra pole position, så vi lå rigtig tæt, og vi var nogenlunde tilfredse med det.

Joachim Stephansen blev dog sat kraftigt tilbage i sine bestræbelser på en top tre-placering blandt privatkørerne, da han midtvejs i første heat var udsat for en kollision.

Resten af weekenden var ødelagt
- Jeg gik selvfølgelig efter ottendepladsen i første heat, for så kunne jeg få lov til at prøve at starte på pole position, fortæller Joachim Stephansen. - Det startede faktisk også rigtig godt, og jeg fik nogle omgange, hvor jeg lå otter, og så var der lige pludselig en, som kørte ind i siden på mig på vej ind i hesteskoen.

- Der er jo altid to sider af en sag, men efter hvad jeg selv så, så var han ikke engang oppe ved mit baghjul, så det kan diskuteres. Hvis jeg havde set ham ud af sideruden eller lidt bagud, så havde jeg selvfølgelig givet plads, men det gjorde jeg ikke.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Episoden betød ikke blot, at Joachim Stephansen måtte udgå af første løb, men også at han skulle starte blandt de bagest til det andet løb, hvorfor resten af søndagen blev brugt på at køre sig frem i rækkerne.

- Stort set resten af weekenden er ødelagt, når man starter dernede, for inden du kommer forbi de andre, er toget kørt, og inden du kommer op til dem, så er heatet slut, siger Joachim Stephansen. - Det var lidt trist, at det skete sådan der, men vi skal tage det positive med hjem, nemlig at farten er ved at være der, så skal det nok gå.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
 • Joachim Stephansen
 • John Elgaard Nielsen
 • Team Telesikring Racing
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS