Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen bortdømt

Danish
Touringcar
Challenge 

28/06/09 

Jan Magnussen følte sig bortdømt af dommerne, da tredje afdeling af DTC søndag blev afviklet på Jyllands Ringen. Efter en andenplads i første heat og en femteplads i andet heat, skulle Jan Magnussen i sin BMW fra Ree Sport starte finalen fra anden startposition, ved siden af Per Poulsen, Honda.
 

Men i finalen blev Jan Magnussen idømt en stop-go straf for tyvstart og så var hans chancer for en topplacering slut. I stedet gik sejren til englænderen James Thompson i en Honda.


(Foto: Jan Kaiser)

”Den start skulle aldrig være gået” sagde en rasende Jan Magnussen efter løbet. ”Da vi kører op mod starten (rullende start – red.) kommer jeg lidt foran Per Poulsen, da safetycaren kører meget langsomt foran Per. Per bremser yderligere op og da min bil slet ikke kan køre så langsomt i første gear – selvom jeg har foden på bremsen - er jeg fanget foran ham og kan ikke komme tilbage på min plads. Men på det tidspunkt er jeg helt sikker på, at dommerne ikke vælger at lade starten gå, men lader os køre en omgang mere, så vi kan få feltet rigtigt på plads. Men så slukker de lyset og lader starten gå og i det øjeblik blev jeg dømt ude. Vi har alle sammen lavet masser af rullestarter og man lader ikke starten gå, hvis feltet ikke er ordentligt på plads. Men her valgte dommerne altså anderledes og på den måde dømmer de mig ude med det samme og det kostede mig muligheden for en sejr. Man har ingen chan ce for at komme tilbage efter en stop-go. Vi havde sparet vores fire bedste dæk til finalen, så det så rigtig godt ud, men da jeg efter min stop-go kommer ud som sidst, er der ingen grund til at slide mere på de dæk. Vi har færre dæk til rådighed end forhjulstrækkerne, så hellere gemme dem til næste gang”.

Episoden søndag blev kulminationen på en uheldig weekend for Jan Magnussen. Lørdag mistede han en næsten sikker Pole Position i kvalifikationen, da han blev ramt af Jens Møller. Jens Møller var endda i en situation, hvor han ikke måtte befinde sig på banen og blev efterfølgende straffet for dette, men det hjalp ikke Magnussen meget, der udover sin hurtigste omgang også fik ødelagt sin bil og derefter ikke kunne fortsætte kvalifikationen. I sidste ende måtte han se sig slået i kvalifikationen med 29 tusindedele sekund af Michel Nykjær, Chevrolet.


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS