Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

SSC Festival med Le Mans-kører på deltagerlisten

Special Saloon 
19/06/09 

Har man sagt Ring Djursland, har man også sagt Special Saloon Car. Den lille, kuperede bane, der flere steder minder om den legendariske Nürburgring Nordschleife hænger stærkt sammen med Bel-Ray SSC Challenge, som klassen hedder i dag. Ikke kun fordi stort set alle kørere nævner banen på Jyllands næse som deres yndlingsbane, men også fordi klassen altid har haft et godt og givende samarbejde med banen og DMKA.
 

Et af beviserne på det gode forhold kan opleves i den kommende weekend, når den årlige SSC Festival løber af stablen med en masse spændende biler fra blandt andet Bel-Ray SSC Challenge.

Ikke nok med at klassens kørere har lovet at levere førsteklasses underholdning - SSC Festivalen giver også debut til en tidligere Le Mans-kører! Lars Erik Nielsen, der har en lang række flotte internationale resultater med i rygsækken, stiller op i en Aquila SR-1. Det må siges at være en god mulighed for at lære produktet at kende for racerkøreren, der sidste år købte sig ind i Aquila Racing Cars.


Lars Erik Nielsen kommer til start i en Aquila SR-1 som denne.
(Foto: Gripping Media)

To andre nye kørere er Brian Mikkelsen, der tidligere har kørt både Renault Clio Cup og DTC, og i år deltager i DEC-serien med sin dieseldrevne Alfa Romeo 147. Han får følgeskab af en anden DEC-kører, nemlig Per Skov Johansen, der med en Renault Clio 3 kører med om mesterskabet sammen med DTC-køreren Tom Pedersen og racerlegenden Kurt Thiim.

Udover "debutanterne" byder SSC Festival 2009 også på et par comeback-kørere. Jacob Borum og Morten Schmidt vender begge tilbage efter en forlænget vinterpause, og de glæder sig begge til at få hjelmen på igen. Jacob Borum har fået monteret en ny og bedre gearet gearkasse i sin hidsige Honda Integra, så det kan være at der kommer endnu mere fart på østjyden end der har været tidligere, hvor han sidste år var en hård konkurrent til Christian Vejbys mesterskab.

En anden "kendis" er Kim Morgan Jensen, der ellers har valgt at prøve kræfter med DTC i år. Til Festivalen vender han dog tilbage for en kort bemærkning. Om det er for at teste bilen igennem eller på grund af hjemve vides dog ikke. Vi gætter på det sidste...


Erik Skovbjerg ligger godt med i SS2-mesterskabet.
(Foto: Gripping Media)

Niels Ole Andersen, i daglig tale kaldet for "Vinduespudseren", kommer i sin BMW M3 E36, der efter sigende har fået endnu flere kræfter under motorhjelmen. Det bliver også hans første SSC-løb i år, men han tyvstartede sæsonen med en løbsweekend i Advan Cup, hvor han i en Peugeot 307 sluttede på 3. pladsen i sit første løb.

Fra Norge kommer naturligvis Christer Gislerud, der denne gang lover at stille op i sin nye Porsche 997 GT3. En anden nordmand er Joachim Ottesen, der kører i en Honda Civic i SS1-klassen.


Christer Gislerud giver sin nye Porsche 997 GT3 debut på Ring Djursland.
(Foto: Gripping Media)

Det specielle ved SSC Festival er, at der til forskel fra normale løbsweekender bliver kørt tre heats af hhv. 10, 20 og 35 minutters længde. Især det tredje heat kan blive spændende og overraskende, da både biler og kørere pludselig skal holde til den dobbelte distance i forhold til normale løb.

Løbsstillingen før SSC Festival:

SS2:
1. Christian Vejby
2. Erik Skovbjerg
3. Jesper Sally Pedersen

SS3:
1. Christer Gislerud
2. Jørgen Hansen
3. Niels Høiby

SP4:
1. Lars Schönemann
2. Johannes Graversen
3. Michael Jakobsen

Se den komplette stilling på www.specialsalooncar.dk

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/06/09 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her