Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT3 European Championship

Christoffer Nygaard: ”Jeg glæder mig rigtig meget”

FIA GT3 
18/06/09 

Den danske sportsvognskører stiller op i et nyt Europamesterskabsløb
I den kommende weekend stiller den unge, danske sportsvognskører Christoffer Nygaard til start i tredje runde af det officielle Europamesterskab for FIA GT3-biler, og det kommer til at ske på det nærmeste, der bliver en hjemmebane for køreren fra Lyngby. Løbet finder nemlig sted på Motopark Oschersleben ved Magdeburg i det nordlige Tyskland.
 

”Jeg glæder mig rigtig meget, for sidste gang, vi kørte på Oschersleben, var vi godt med. Jeg ved godt, at det var en afdeling af den tyske GT Master-serie, men vi havde et godt løb, og det var kun et dum fejl ved pitstoppet, som gjorde, at vi ikke kom på podiet,” siger Christoffer Nygaard. ”Jeg håber på, at speeden er der, og vi viste i hvert fald ved det sidste EM-løb på Adria-banen, at vi kan være med helt fremme.”


Christoffer Nygaard stiller i weekenden om årets tredje EM-afdeling.
(Foto: Thomas Simon)

Netop ved den foregående afdeling af Europamesterskabet i Italien var Christoffer Nygaard og hans makker Florian Gruber i stand til at kæmpe med om podieplaceringerne, indtil en teknisk defekt tvang dem til at udgå.

”Jeg har valgt at trække vejret dybt og ikke skrue forventningerne for højt op,” indrømmer Christoffer Nygaard. ”Gruber har ikke kørt i Ford GT’en på Oschersleben, så det er lidt nyt for ham, men til gengæld plejer han at være rigtig god på banen i de andre klasser, han har kørt, så jeg tror helt bestemt, at der er muligheder.”

”Siden sidste EM-løb har vi fået 20 kilo mere vægt i bilen, mens Corvetterne har fået lov til at fjerne 50 kilo. De var hurtige på Oschersleben sidste gang, og dem havde vi styr på, så det bliver spændende at se, hvor farlige de er. Der er i hvert fald ikke nogen tvivl om, at Corvetterne bliver stærke.”

Christoffer Nygaard og Florian Gruber ligger aktuelt på niendeplads i kampen om Europamesterskabet, hvor de denne gang får godt 35 andre konkurrenter.

”Umiddelbart skal vi have nogle points hjem til mesterskabet og gerne så mange som muligt,” fortæller Christoffer Nygaard om sine forventninger til weekendens løb. ”Resultatmål er jeg lidt modstander af, for man kan godt have kørt et fint løb og være blevet nummer fire, og så vil det være en skuffelse, hvis man har sat sig en podieplacering i sigte.

”Vi kører efter at få så mange points som muligt til mesterskabet, og det var altså ikke særligt sjovt sidste gange at rykke fra femte- til niendepladsen i EM, fordi vi udgik. Fischer Racing er et tysk team, og det vil være en drøm for dem med et godt resultat i det eneste EM-løb, vi kører i Tyskland i år. Jeg håber helt sikkert på en podieplacering, men vil stille mig tilfreds, hvis vi får points med hjem.”

Det er i øvrigt muligt at følge Christoffer Nygaards indsats i EM-løbene i weekenden, idet man på FIA GT3 European Championships hjemmeside kan se web-tv fra Oschersleben. Dette kan gøres via linket: GT1live.tv.

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Florian Gruber
  • Fischer Racing
  • Oschersleben
  •