Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen fejret i Le Mans by

Le Mans 
12/06/09 

Le MansJan Magnussen blev fredag aften fejret i Le Mans by for sin Pole Position i GT1 klassen. Ved den årlige kørerparade igennem byens gader, fik Jan Magnussen overrakt trofæet af byens borgmester, som bevis for, at han for andet år i træk var hurtigste mand i GT1. Torsdag aften havde han i sin Corvette været ½ sekund hurtigere end Corvette Racings anden bil og dermed havde han taget Pole Position til det 24 timer lange løb.
 

Traditionen tro, så er den flere kilometer lange rute gennem Le Mans bys gader, et stort hyldesttog for de danske kørere. Danske fans er placeret tæt langs hele ruten, men når man så oven i købet medbringer trofæet for Pole Position, ja så bliver opmærksomheden ekstra stor. Mange holdkammerater har gennem årene nydt at være i bil rundt i gaderne med Jan Magnussen, da de kan fortælle, at ingen andre nationaliteter får samme opbakning, som de danske kørere og de synes det er vildt, som der bliver råbt ”Magnussen – Magnussen” fra alle sider langs hele ruten. Johnny O’Connell, Magnussens amerikanske holdkammerat, kunne dog i år mærke ekstra support i gaderne. Efter at han havde været med Jan Magnussen rundt på besøg i de danske lejre, havde han fået sig en masse fans, som kvitterede med også at hylde ham. Men det var Magnussen, der var midtpunktet i veteranbilen med de tre Corvette kørere, hvilket han nød til fulde.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det er helt fantastisk at mærke den opbakning” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Som racerkører er du ikke ret ofte ude for, at du oplever, at der bliver klappet af dig. Det gør fredagen på Le Mans til noget helt specielt. Jeg er så stolt over at mærke den kæmpe støtte jeg modtager og jeg er stolt over, at jeg kan gøre mine holdkammerater misundelige over, den opbakning de danske fans viser. Det er SÅ stort og er hvert år en af de ting, jeg glæder mig rigtig meget til”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Le Mans
  •