Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Bakkerud nummer 13 efter kvalifikationen

Le Mans 
12/06/09 

Le MansEfter en rigtig spændende og dramatisk kvalifikation på Le Mans, kan Christian Bakkerud glæde sig over en 13. plads i LMP1 klassen, lige foran teamkammeraterne i Audi #14. Alt i alt et meget tilfredsstillende resultat, og den unge dansker glæder sig enormt til at starten går til den 77. Le Mans.
 

Kvalifikationen torsdag aften var delt i to afdelinger, fra klokken 19.00 til 21.00 Siden en pause på af en times længde som bruges på setup ændringer, og siden den altafgørende kvalifikations finale hvor kampen står om pole. Team Kolles testede en masse ting, og man er i teamet meget fortrøstningsfulde før starten går til langdistance klassikeren.

”Jeg er meget tilfreds, ” fortæller Bakkerud. ”Bilen blev hurtigere og hurtigere som aftenen skred frem, og luften bliver koldere. Når man har en turboladet motor, så betyder det basalt set at man får flere hestekræfter. Alt i alt, så tror jeg ikke at vi kunne have opnået mere end en trettendeplads.”

Pole position blev afgjort efter en meget tæt kamp mellem Audi#1 med Tom Kristensen og Peugeot #8 med Stephane Sarrazin bag roret. Desværre for Bakkeruds landsmand blev det til franskmandens fordel, i de sidste døende minutter af kvalifikationen.

Hos Team Kolles blev en masse forskellige strategier og muligheder testet, desværre mistede Bakkerud 25 minutter af kvalifikationen, grundet en defekt gearkassesensor. Netop derfor testes der så grundigt op til løbet, så man får løst eventuelle tekniske problemer, før løbet går i gang.

Kørerne i Audi #15, Christian Bakkerud, Christijan Albers og Narain Karthikeyan, er et team som er meget homogent. Hver især hurtige kørere, men med forståelse for materiellet og at det skal holde i samtlige 24 timer. Men det betyder ikke at der ikke blev presset på under torsdagens kvalifikation.

“Den anden Audi R10 var på bløde dæk, så jeg mener faktisk at tiderne er meget repræsentable, når man ser på bil og setup. Hvis vi kan holde os ude af problemer, så har vi høje håb for hvor vi er placeret ved det ternede flag. Trods alt har R10 raceren vundet løbet tre gange i træk. Men vi har fået 60 kilo strafballast i bilen, skruet turboboosten ned med 10 procent, og skåret 40 cm af vores hækvinge.”

Når Christian bliver spurgt om oplevelsen af at køre om natten, så lyser han op i et smil.
”Jeg kunne have fortsat hele natten, det er fabelagtigt, jeg elsker det simpelthen. Og når vi kører om dagen, så kan jeg se hundredvis af danske flag, selvom jeg koncentrerer mig om at køre. Det er en fantastisk fornemmelse!”

Det 77. Le Mans starter klokken 15.00, og Bakkerud har allerede nu sat sit mål.
”Vi har omkring 10 kørere der er hurtigere end os, som har kvalificeret sig foran os. Så vi vil tage det som det kommer, Personligt synes jeg, at vi har et godt team i Team Kolles. Vi burde være i stand til at holde os ude af problemer, og hvem ved hvad der så sker. Når man ser på pålideligheden og speeden i R10 raceren, så er jeg overbevist om at det er en god målsætning for løbet!”

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Kolles
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS