Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Fakta om Le Mans

Le Mans 
14/06/09 

Le MansSikkerheden i 24 timer
Når der skal køres race i 24 timer er det nødvendigt at der står en lægestab til rådighed - og det er nok noget der kan gøre ethvert dansk hospital misundelige. Tingene har udviklet sig en del siden det første Le Mans blev kørt.
 

Tilbage i 1906 var der en læge tilknyttet, de Rothschild. I 2009 er der mere end 75 læger, 80 sygeplejesker og over 400 frivillige hjælpere tilstede for at sikre at de 24 timer løber uden fysiske problemer. De er opdelt i teams, hvor flere er hjælper de deltagende teams, men der er også læger til at hjælpe de mange tusinde tilskuere.

I hovedbygningen på Le Mans findes et fuldt udstyret hospital, hvor der er tilknyttet 60 specialister der står til rådighed under løbet, og især kan foretage operationer og undersøgelser hvis der sker alvorlige ulykker. I 2008 var der omkring 100 småulykker som blev behandlet.

De 'nødvendige' biler på Le Mans:

24 brandbiler
20 ambulancer
5 trucks
17 lifte
4 SUVs

Og så er der også en helikopter til hospitalet!

Der findes rundt om på banen flere mindre førstehjælps poster som kan tage sig af de problemer der opstår, hvor de fleste er småting. Her får publikum dog ikke glæde af hospitalet, men kan i stedet blive overført til nogle af de lokal hospitaler som er klar til at tage imod.

Benji

Læs mere om:
  • Le Mans
  •