Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

FOTA overvejer det utænkelige

Formel 1 
11/06/09 

Når deadline udløber for tilmelding til næste års Formel 1 verdensmesterskab på fredag, kan det meget vel betyde farvel til FOTA, som kraftigt overvejer at etablere deres eget alternative mesterskab.
 

FOTA lader ikke vente på sig, organisationen der repræsenterer de nuværende Formel 1 teams, - med undtagelse af Williams og Force India, har ifølge flere spanske medier været i kontakt med flere forskellige organisationer til at hjælpe med at sætte et alternativt mesterskab på benene.

DOMA, der ejer de kommercielle rettigheder til MotoGP serien (på samme måde som Bernie Ecclestone’s selskab, FOM ejer rettighederne til Formel 1, både DOMA og FOM er ejet af et 3. selskab, CVC red.) har været kraftigt på tale til at hjælpe FOTA med at organisere en ny serie.
Denne mulighed synes dog efterhånden mere og mere usandsynlig da DOMA’s bagmand, Carmelo Ezpeleta tilbage i 1990’erne fik betydeligt hjælp fra en herre ved navn, Bernie Ecclestone efter, IRTA (International Road Racing Teams Association) prøvede at boykotte det DOMA styrede FIM (det internationale motorcykelforbund) verdensmesterskab.

Men både Ezpeleta og Ecclestone kender også hinanden fra den gamle FOCA/FISA stridighed, Ezpeleta var dengang chef for den gamle Formel 1 bane, Jamara og Ezpeleta fik blandt andet det spanske politi til at eskortere FISA officials væk fra banen.

Derimod synes det mere muligt at Jaime Alguersuari (faderen til Renault World Series køreren af samme navn) sammen med sin partner Juan Pareja er de mest oplagte kandidater til at hjælpe FOTA med at organisere og styre et rivaliserende Formel 1 mesterskab.

FOTA og FIA arbejder dog ihærdigt på at finde en løsning så FOTA og dets medlemmer fortsat kan køre i den nuværende Formel 1 klasse som vi kender den.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • FOTA står forenet - tilmelder sig 2010 sæsonen
  •      ASETEK SIMSPORTS