Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Optakt til Christian Bakkeruds Le Mans debut

Le Mans 
10/06/09 

Le MansChristian Bakkerud vil i dag klokken 18.00 starte på sine første træningsomgange ved den 77. udgave af Le Mans, seks timers travl forberedelse til kvalifikationen som finder sted på torsdag. Alle tre kørere i Team Kolles Audi R10 TDi #15; Christian Bakkerud, Christijan Albers og Giorgio Mondini, vil hver skulle køre mindst 10 omgange, for at kunne tage del i kvalifikationen.
 

Da Christian ikke før har kørt på Le Mans, har han allerede været ude for at lære mere om den 13.629 km La Sarthe bane. Forberedelse er altid afgørende, når man debuterer på en bane som denne, i en kraftfuld diesel LMP1 prototype.

“Jeg har allerede været ude at gå langs banen; det er tydeligvis en hurtig bane. Det bliver en utrolig oplevelse at køre på den. Jeg vil tage det roligt, det vigtigste er at få banen ind under huden, lære den at kende gennem de første omgange.”

“Jeg har allerede set alle videoerne på Youtube, spillet alle computerspillene som simulerer banen. Jeg har også arbejdet mig igennem samtlige dataark jeg overhovedet har kunnet få fat i, så jeg kan slet ikke vente på at komme i gang!”
Men selvom de første omgange stadig lader vente på sig, så har det været en travl uge med forberedelser for Team Kolles, med teknisk kontrol af bilen og forberedelse af de kommende dages indsats.

“Vi har ikke en fast strategi endnu, alle tre kørere skal køre mindst 10 omgang under træningen. Hvis det regner, så vil vi tage det med i vores beregninger. Men jeg håber virkeligt at jeg kommer til at køre et helt løb i tørvejr.”

“Vi har virkelig en god bil i vores Audi R10 TDi, den vandt jo sidste år. Men den er jo ikke helt ny som Aston Martin, Peugeot og den nye Audi. I kvalifikationen vil vi således ikke være med helt i front, men vi ved at vi har en af de mest stabile og pålidelige prototyper i feltet. Og vi skulle have et ret godt setup, efter vores 24 timers test på Paul Ricard. ”


(Foto: Gary Parravani)

Bakkerud kan ikke vente med at køre på den legendariske franske bane, og han er allerede ved at planlægge de næste dage op til løbet. For som de fleste allerede ved, selve løbet kan ikke planlægges. Det er jo netop udfordringen og det smukke ved Le Mans.
”Ingen af os har kørt på Le Mans, så den vigtigste målsætning for os er at fuldføre løbet helt til flaget. Vi ved at vi har en fantastisk bil, den har allerede vundet flere gange. Vi har et fantastisk team, og hvis det regner så kan alting jo ske. Vi er klar!”

Tidsplanen for den 77. udgave af Le Mans:

Onsdag den 10. juni:
18.00 – 24.00 Fri træning

Torsdag den 11. juni:
19.00 – 21.00 Kvalifikation 1
22:00 – 24.00 Kvalifikation 2

Fredag den 12. juni:
10.00 – 20.00 Pit walk
18.00 – 19.00 Kører parade

Lørdag den 13. juni:
08.30 – 09.15 Warm up
14.20 – 14.50 Line up på gridden
15.00 – Løb

Søndag den 14. juni:
15.00 – Løb slutter
15.15 - Podie

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Kolles
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS