Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Another one bites the dust...

Special Saloon 
30/05/09 

En mere rammende overskrift end Queens gamle rocknummer findes nok næppe. I forbindelse med Padborg Open i sidste weekend blev en gammel banerekord nemlig jordet, da Bel-Ray SSC Challenge's mesterskabsførende Lars Schönemann slap sin Porsche 993 GT2 løs i weekendens første heat. Med tiden 1:02.219 var han 0,01 sekund hurtigere end den tid, Michael Klostermann sidste år satte med sin BMW.
 

Ifølge Erik Byrgesen er der dog en enkelt detalje, der er mindst lige så vigtig: "Den tid, Lars Schönemann satte, var faktisk hurtigere end den hurtigste omgangstid, der blev sat af en DTC-bil i weekenden!" lyder det fra en jublende promotor.


Lars Schönemann var flyvende på Padborg Park, og satte weekendens hurtigste omgangstid!
(Foto: Motorsporten.dk)

Før weekenden blev det nævnt at Christer Gislerud ville stille til start i en Porsche 997, men til manges skuffelse var der stadig tale om en 996'er, som nordmanden kørte rundt i.
Det viste sig at den nye bil var købt delvis adskilt, så der manglede nogle timers arbejde, før Christer kunne indtage Padborg Park i den. Efter at være blevet sat på plads af de to Aquila-kørere, Dennis Holbæk og Thomas Mortensen, i den første tidtagning, blev der givet gas i den næste tidtagning, hvor han endte som 2'er efter Schönemann.
Det var ikke svært at se, at Frederik Holm er ved at have kørt sig ind på sin nye Renault Megane Trophy. I 2. tidtagning sluttede han på 5. pladsen, lige efter Johannes Graversen.


To hurtige herrer.
(Foto: Gripping Media)

I første løb opstod en, for Bel-Ray SSC Challenge, sjælden hændelse. Allerede i tredje sving kolliderer Peter Vesti og Nicholai Sørensen. Kollisionen sender Nicholai af banen med en skadet bil, mens Vesti's Supra først udgår få omgange før mål. Også Christian Vejby, der ellers ikke har brugt meget tid uden for asfalten, måtte have fat i skovlen, da han på vej igennem Audi-kurven skred ud og landede i sandfanget - til stor irritation for de fotografer, der pludselig befandt sig i en regulær sandstorm...

Løbet blev vundet af Lars Schönemann, der som tidligere nævnt satte ny banerekord. Gislerud kom i mål som nummer 2, men måtte sande at den lidt ældre Porsche bare er hurtigere. På den sidste podieplads kom Jørgen Hansen, der havde en hård kamp med Frederik Holm.


Jørgen Hansen havde travlt med at holde Frederik Holm bag sig.
(Foto: Gripping Media)

Løb 2, der blev kørt under en varm eftermiddagssol, forløb mere som det "plejer". Schönemann trak feltet afsted, men mistede hurtigt forbindelsen ned til nummer to, Johannes Graversen i den røde Fiat X 1/9. Længere nede i feltet brummede Hans-Henrik Pedersens Corvette lystigt, men efter massive problemer med gearkassen om lørdagen, var der ikke meget fart i den lyseblå amerikaner.


Hans-Henrik Pedersens nye racerbil, Corvette C5R
(Foto: Gripping Media)

Weekenden på Padborg Park var den sidste, før Bel-Ray SSC Challenge tager turen til Anderstorp i Sverige, hvor kørerne skal vise hvad danske SSC-kørere kan præstere. Rundt omkring i pitten var der hele weekenden snak og historier om den historiske bane, og det var tydeligt at kørerne glæder sig enormt til at komme afsted.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Lars Schönemann
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her