Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Forløsning for Jason

Danish
Touringcar
Challenge 

26/05/09 

SEAT køreren på podiet i Padborg
”Det her skulle vi ha været allerede sidste år” sagde Jason i en bestemt tone efter han var kommet ned fra podiet gennemblødt af champagne.
 

Da 2002 mesteren startede som teamejer i 2008, gik der ikke længe inden teamet viste så fine takter, og det kun ville blive et spørgsmål om tid, inden en podieplads ville være en realitet. Men faktisk kan Jason godt have ret i at der er gået længere end man umiddelbart havde regnet med.

”Vi har tit haft farten, men det er bare ikke faldet rigtigt i hak før i dag” sagde den sprudlende Jason. ”jeg synes at vi denne gang virkelig formåede at få det optimale ud af omstændighederne” fortsatte han.


Der var god fart i den hvide SEAT
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Søndagen trin for trin:

Løb 1: Jason kommer ok af sted fra sin 4 startplacering og efter en lille håndfuld omgange, begynder han at ligge pres på Michel Nykjær, som tydeligvis har problemer med sine fordæk. Jason rammer Chevroletkøreren i Yokohama-svinget fordi Michel vælger den defensive linje og derfor sætter farten længere ned end normalt. De to fortsætter dog uden at der er sket andet at Michels plast kofanger nu knubber mod hans baghjul, og de to kørere slutter således løbet på 3. og 4. pladsen. Efterfølgende nedlægger Michel og Chevroletteamet protest mod Jason, som til sin store ærgrelse modtager en bøde. ”Vi kører jo bare motorløb for pokker, og selvom jeg rammer ham ved et uheld kommer jeg jo ikke forbi” sagde en hovedrystende SEAT kører.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Løb 2: Her starter Jason 5’er og laver en fin start og kommer med rundt som 4’er på første omgang. Men James Thompson kommer bagfra med fuld damp og kommer forbi Jason som kæmper bag Per Poulsen i sin Honda. Men ned af langsiden præsterer Jason et pragtnummer, og udbremser både James Thompson og Per Poulsen på samme tid. Dette gik ikke speaker Bo Caspersens næse forbi, og han troede faktisk ikke at Jason kunne nå at stoppe den lille hvide SEAT. Men mens publikum og Bo Caspersen holdt vejret kom Jason rundt om hjørnet på en 3. plads, som han holdt hele vejen til det ternede flag. Han var dog yderst presset af James Thompson som prøvede både højre og venstre om Jason når der bød sig så meget som en halv mulighed, men uden held. Jason holdt sin 3. plads til det ternede flag.

Løb 3: De 2 fine placeringer i de første løb, gav Jason en startplacering som nr. 3 til finalen, og da starten gik, kom Jason faktisk med rundt på indersiden af Jan Magnussen, således at der nu kun var James Thompson foran SEAT’en.


Indenom Magnussen og lige bag Thompson
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Jason kunne ikke helt følge James, men Jan Magnussen bagfra lagde at solidt pres på Jason - som omvendt forsvarede sig det bedste hans mange år i motorsport har lært ham. Jan måtte inkassere en strafbane, og pludselig var det Michel Nykjær i bakspejlet at Jason kunne se. I sidste sving var det lige ved at blive lidt for spændene men Jason kunne krydse stregen på en velfortjent 2. plads, og så var der ellers dømt Champagne og takketale til personale og sponsorer i teamteltet. ”Jeg har 7 søndage om året hvor jeg jagter succesen på racerbanerne, og det er sådan en oplevelse som det her, der får det hele til at gå op i en højere enhed” storsmilede Jason, som nu ser frem til en lille måned pause inden det går løs igen d. 28. juni.


Glade gæster hos Jason Watt
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)


Team Bygma Jason Watt Racing


Læs mere om:
 • Jason Watt
 • Team BYGMA Jason Watt Racing
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS