Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Succesballast fordelingen i WTCC

WTCC 
25/05/09 

Efter at de første afdelinger nu er kørt i WTCC serien, så er der udregnet en ny fordeling af succesballasten. Det er der selvfølgelig nogen der kommer til at mærke i den kommende weekends to heats i Valencia. Det går værst udover BMW'erne med en enkelt undtagelse.
 

Selvom BMW endnu ikke har vundet i WTCC serien, så bliver de "begunstiget" med succesballast ved de kommende 2 heats i Valencia som udgør femte afdeling i mesterskabet. Ballasten er udregnet efter de hurtigste tider i de tre seneste afdelinger der er kørt, og her har BMW vist sig at være hurtigst.

Vægtfordelingen i Valencia ser således ud:

  • BMW 320si + 40 kg
  • Chevrolet Cruze LT + 30 kg
  • SEAT Léon TDI + 20 kg
  • BMW 320si Zanardi, LADA 110, SEAT León TFSI - 20 kg

Alessandro Zanardi får reduceret sin vægt da han grundet sit fysiske handicap kører med sekventiel gearkasse. De andre nævnte er så meget langsommere at man ønsker at bringe dem tættere på feltet.

Dons