Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Team Telesikring Racing forbereder sig til næste DTC-løb

Danish
Touringcar
Challenge 

19/05/09 

Teamet med de orange BMW’er gennemfører en testdag på Padborg Park inden weekendens løb på banen
Onsdag tager Team Telesikring Racing hul på forberedelserne forud for den næste afdeling af Danish Touringcar Championship. Teamet med de orange BMW’er møder op for at teste på Padborg Park, hvor årets anden afdeling af mesterskabet køres, så man kan stå stærkt i forhold til konkurrenterne.
 

- Det bliver dejligt at komme ud og prøve tingene af, inden det går løs i løbet, for det fik jeg desværre ikke lejlighed til sidste gang, siger Joachim Stephansen.

- Jeg tror, at første halvdel af dagen forløber med, at jeg skal vænne mig til bilen på den bane. I den anden halvdel er der vist ingen kære mor, så der bliver det bare lige på og hårdt. Så har jeg vist haft den træning jeg skal have.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Det er første år hos Team Telesikring Racing, Joachim Stephansen i år har taget hul, men det er den anden sæson, hvor han er med i klassen. Og han er med for at lære det hårde game og suge til sig.

- Det gælder for mig om at nasse en masse tips af John Nielsen, siger den 20-årige racerkører om sin 32 år gælder teamkammerat.

- Indtil videre har jeg ikke fået så meget ud af ham. Ved det første løb skulle jeg bare køre mit eget løb. Han har vist mig nogle linier, og jeg har fået lov til at ligge bagved ham. Han har givet mig nogle tips, lidt har jeg lært, men jeg tror, at det kommer til at blive meget mere, som jeg kommer til at lære af ham.

John Nielsen: Det kan lade sig gøre at vinde
Mens Joachim Stephansen blot har kørt et enkelt DTC-løb på Padborg Park, har John Nielsen kørt adskillige. Han ved derfor om nogen, hvilke muligheder de forskellige typer biler har.


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Nu taler vi BMW-bane og ikke-BMW-bane, og nu kommer vi til en bane, hvor forhjulstrækkerne har været hurtige, specielt Honda, men også Chevrolet. Men jeg har tidligere i Essex-tiden vundet i BMW, så det kan lade sig gøre, siger John Nielsen.

Hans vigtigste sejr på banen kom i 2007. Eller rettere sejre, for John Nielsen gjorde dengang rent bord ved at vinde første heat, køre sig fra ottendepladsen til førstepladsen i andet heat, og så til sidst sejre i finalen.

- Det bliver nok svært at gentage det resultat, siger han. - Det resultat var nok en one off. Jeg fik lidt hjælp dengang i heat to, da Casper og Jan fandt ud af, at de ville hoppe af foran, men hvis jeg kan få den hjælp, så vil jeg smile meget. Jeg kan gode lide Padborg Park, hvor jeg har gode resultater, men også haft nogle dårlige. Men jeg tager af sted som optimist, og jeg går efter at være i top 5, og så kan alt lykkes i DTC. Det er bare en udfordring.

Test er vigtig
Men selv om John Nielsen tidligere har vundet løb i en BMW mangen til den, han i år kører for Team Telesikring Racing, er der sket visse forandringer, siden han sidst var på Padborg Park. DTC kører bl.a. nu på en anden type dæk end dengang, hvor han sidst var med.

- Der er også sket nogle ændringer med vores støddæmpere, men dem er vi ved at få en forståelse af. Men det er vigtigt at teste, og hvis vi kan ramme de rigtige opsætninger, så kan vi godt være med, siger John Nielsen. Han håber naturligvis på at kunne blande sig i kampen om podieplaceringerne i det generelle resultat.

- Min personlige målsætning må være at komme i top 10 generelt, og så komme i top tre i privatcuppen, tilføjer Joachim Stephansen.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
 • Joachim Stephansen
 • John Elgaard Nielsen
 • Team Telesikring Racing
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS