Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Outzen skal køre 24 timersløb på Nürburgring

24H Series 
15/05/09 

- i en BMW 120d for GRC Racing
Når det legendariske 24 timersløb starter om en uge på Nürburgrings 25 km lange nordsløjfe bliver det med et af de absolut største danske motorsportsnavne som deltager.
Michael Outzen, der i sidste sæson sluttede DTC på en tredjeplads efter Jan Magnussen og Henrik Lundgaard, stiller til start for det danske team GRC Racing.
 

”Jeg har altid gerne ville køre et 24 timersløb”, fortæller Michael Outzen. ”Desværre har det altid kollideret med mine andre forpligtelser. I år har jeg endelig plads til kalenderen og så er det jo lige min stil at starte med det sværeste af dem alle”.


(Foto: Michael Outzen Racing)

24H Nürburgring afvikles på en af de meste krævende racerbaner i verden. Banen, der er verdens længste permanente bane, er ufattelige smal og har en højdeforskel på omkring 300 meter. I løbet deltager så mange biler med så forskellige ydelser, at der ikke eksisterer omgange med en ren bane. Hele tiden er der biler fra de langsommere klasser der skal passeres, og hele tiden er der biler fra de hurtigere klasser, der skal forbi.

”Det bliver vanvittigt spændende og fuldstændigt vildt. Mit umiddelbare mål er at lære banen at kende og selvfølgelig få så meget køretid som muligt. Men det er ingen hemmelighed at jeg har fulgt lidt med i GRC Racings BMW 120d's bedrifter og jeg glæder mig til at køre den. Da jeg vandt DTC Cuppen i 2007 var det jo også i en BMW, og de erfaringer håber jeg kommer mig til gode”.


(Foto: GRC Racing)

Den kommende weekend vil Michael tilbringe foran X-Boxen, hvor der skal gennemføres mindst 100 omgange.

”Vi er ekstremt glade for at byde Michael velkommen i teamet”, siger Teamchef Jan Kalmar. ”24 timersløb er noget helt specielt, og vi stiller faktisk ikke andre krav til Michael, end at han tager den med ro og stille og roligt udnytter de erfaringer, hver eneste omgang giver. Man skal huske at en enkelt omgang på Nürburgring er længere end et heat i DTC, og med meget større udfordringer. Samtidig skal man være lavet af is, hvis ikke man bliver påvirket af, at der er mere end 200.000 tilskuere”.

”Det kommer helt klart til at give gåsehud”, indskyder Michael Outzen. ”Men det giver også motivation at kunne vise så mange mennesker, at man faktisk er en god racerkører”.

Ud over spillekonsollen vil Michael Outzen deltage i Nürburgring Academy i den kommende uge før træning og kvalifikation til løbet starter næste torsdag.

Følg med her og på GRC-Racing.com, der kommer mange flere nyheder de næste 2 uger...

GRC Racing


Læs mere om:
 • Dirk Hemmersbach
 • Harald Hansen
 • Jacob Thomsen
 • Jan Kalmar
 • Michael Outzen
 • GRC Racing
 • Nürburgring
 • 23/05/09 - Nürburgring - 24H Series
 • Danskere i verdens hårdeste 24-timers race
 • Datoerne for 24H Nürburgring 2009 fastlagt
 •