Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

WTCC resultat fra Marrakech annulleret

WTCC 
07/05/09 

Resultatet fra WTCC afdelingen på bybanen i Marrakech er midlertidigt annulleret. BMW har på vegne af sine fabriksteams nedlagt protest mod SEAT bilerne. Man protesterer mod et angiveligt for højt turbotryk i dieselbilerne.
 

BMW har på vegne af sine fabriksteams nedlagt protest mod SEATs biler, idet man mener at der angiveligt har været et for højt turbotryk i disse biler. Samtidigt udtrykker BMW at man mangler en helt klar linie i reglementet vedrørende dette.

Udtrykt på en lidt anden måde så mener BMW at mangler klarhed i det tekniske reglement på hvordan man skal definere "det maksimale turbotryk på 2,5 bar."

Før denne sæson blev reglementet ellers reguleret netop vedrørende turbotrykket i dieselmotorerne for at skabe større lighed mellem de dieseldrevne biler og de benzindrevne ditto. Det skete efter adskillige klager i 2008 sæsonen om en væsentlig ulighed.

Som følge af protesten er følgende køreres biler udtaget til ekstaordinær teknisk kontrol: Yvan Muller, Gabriele Tarquini, Jordi Gene og Tiago Monteiro. Rickard Rydells bil "slipper" i denne omgang, da bilen slet ikke kom til start i race 2. Og så længe at protesten behandles og der ikke er kommet svar, så er resultat fra Marrakech annulleret.

Dons

Læs mere om:
  • Marrakech (gadeløb)
  •      D4 Enterprise Solutions