Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Team LNT Zytek GZ09S shake down

Le Mans 
25/04/09 

Le MansForåret trænger sig virkelig på i Europa og der testes på livet løs. Onsdag blev der testet på Snetterton, og her så vi for første gang den helt nye Team LNT Ginetta Zytek GZ09S, der blev shake down testet af Guy Smith.
 

Bilen blev færdig natten op til testdagen, men til trods virkede alt efter hensigten og Guy Smith kom ned på tider lige omkring 56 sekunder. Men det var slet ikke tider der blev kørt efter, det var langt vigtigere at finde ud af om alt virkede efter hensigten.

Der var to andre kører ude og prøve den ny Ginetta. Den ene var den kun 17 årige Nigel Moore der samtidig havde sin debut i en LMP1 prototype racer, og efter få omgange kørte han tider omkring 58 sekunder.

Den sidste mand bag rattet i den nye bil var Lawrence Tomlinson, bestyrelses formand for Ginetta Cars. Han kørte efter få omgange i bilen, omgangstider omkring 59 sekunder.

Alt i alt gik testen godt, men det blev samtidig slået fast at det endnu ikke er beslutte hvem der skal køre bilen når den race debutere på ved Le Mans Series løbet på Spa Francorchamps, og tilsvarende er det heller ikke besluttet hvem der skal køre 24-timers løbet på Le Mans i bilen.

Rygtet i pitlane gik på at denne nye racerbil var udstyret med gamle 4 liters motor under denne test, men at det er planen at den opgraderes til 2009 motoren på 4½ liter inden Le Mans.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Team LNT
  • 10/05/09 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •