Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MotoCross

DM Motocross sæsonen åbnes i Sønderborg

MotoCross 
23/04/09 

Søndag den 26. april åbner Sønderborg Motorklub for alvor den danske Motocross sæson, når klubben i samarbejde med Danmarks Motor Union (DMU), byder velkommen til årets første DM Motocross afdeling. Det bliver en åbning af sæsonen, hvor der kan udloves garanti for spænding og ræs i verdensklasse.
 

Flere udenlandske kørere fra bl.a. USA, Tyskland, Norge og Sverige står på startlisten til dette åbne mesterskab, og to af DM klasserne fra tidligere år er samlet i en klasse. Spændingsgarantien udstedes præcist kl. 12.30 når startbommen falder til dagens første heat.

I toppen af MX1 klassen har hjemmepublikummet oven i købet fornøjelsen af den forsvarende Danmarksmester og VM kører, Kasper Jensen fra Sønderborg, som på trods af et par skader i foråret, har lovet at komme 100 % klar til dagen. Den regerende Danmarksmester kommer dog uden tvivl til, at kæmpe for hvert eneste point, og hver eneste placering, da der står en hel række af kørere parat til at erobrer den røde frontnummerplade, som betyder at man er klassens førende kører. Heriblandt er bl.a. Kaspers VM kollega Nicolai M. Hansen, som lige nu ligger på en samlet VM 6. Plads efter årets første to VM afdelinger i henholdsvis England og Spanien.
Dertil komme den unge komet Allan Scheel Hansen, som for nyligt har vundet en afdeling af det Hollandske mesterskab, samt den mange dobbelte Danmarksmester Bo Vang, og en hel række andre kører der uden tvivl vil gøre alt for at komme godt fra start i dette års kamp om DM titlen.
Dagens største overraskelse kan dog gå hen og blive Amerikaneren Dennis Stapleton, som kun få danskere har set på en crossmaskine, men som har et rigtigt godt resultat CV med sig fra guds eget land, USA.

I MX2 klassen er dagens hjemmebanefavorit Stefan Kjer Olsen, der sammen med bl.a. Kasper Lynggård fra Mors, er udråbt til at være blandt favoritterne til at vinde Danmarksmesterskabet i denne klasse. De to har da også allerede vist skræmmende styrke, da de i sidste weekend blev henholdsvis nr. 1 (Lynggaard) og nr. 4 (Olsen) i det tyske mesterskab. Men heller ikke disse to kørere får det nemt, for også bl.a. Kim O. Sørensen, Mathias Keller og Jim Bødker Sørensen har evnerne til at køre med helt fremme, og så har denne ”talentklasse” det også altid med, at præsenterer publikum for minimum én overraskelse.

Som noget helt nyt til dette års DM Events, deltager også B Mini kørerne (85cc) der er for de helt unge kørere fra 12-15 år.

I B-mini klassen (85cc) er de to hurtigste hjemmebanekørere, Thomas Kjer Olsen og Mads Sjøholm, samtidig også de to yngste kørere i feltet. Det er henholdsvis kun et par dage og et par måneder siden, at de to fyldte 12 år, som er minimumsalderen for at deltage i denne klasse. Det skræmmer dog langt fra de to knægte, der allerede har stor erfaring med deltagelse i store events som dette, og de vil uden tvivl gå til opgaven med krum hals.
Her er der dog heller ingen tegn på, at det bliver en nem opgave for de to, da kører som Kevin Verner, Daniel Randrup, Jeppe Sten og Kasper Kristensen står i spidsen for en hel række kørere, der har et brændende ønske om, at tage fra Sønderborg med maksimum point.

Noter:
DM Motocross køres over 5 afdelinger, med to pointgivende heat ved hver afdeling. Alle heat er tællende i det samlede mesterskab.

Til sæsonen 2009 er den tidligere MX3 klasse slået sammen med MX1, og alle kørerne fra de to klasser, kører nu sammen i en klasse under navnet MX1.

DM Motocross afvikles i to klasser, MX1 og MX2, som er en inddeling efter maskinstørrelse, og er uafhængig af alder.

Support klassen B Mini 12-15 år køres som et B Danmarksmesterskab for 85cc maskiner/kørere, og der findes altså også en Danmarksmester i denne klasse.

Tidsplan:
08.30 – 10.00 Træning
10.00 – 11.45 Kvalifikation
12.30 – 13.00 1. heat MX 2 20 min + 2 omg
13.00 – 13.30 1. heat MX 1/3 20 min + 2 omg
13.30 – 14.00 1. heat Mini B Mini 20 min + 1 omg
14.00 – 14.30 Pause
14.30 – 15.00 2. heat MX 2 20 min + 2 omg
15.00 – 15.30 2. heat MX 1/3 20 min + 2 omg
15.30 – 16.00 2. heat Mini B Mini 20 min + 1 omg
16.00 – 16.15 Pause
16.15 – 16.35 SuperFinalen 15 min + 2 omg
16.45 Præmieoverrækkelse

DM Kalender 2009:
Dato afd. By Bane
26. april afd. 1 SønderborgNybølbanen
17. maj afd. 2 Svebølle Svebøllebanen
28. juni afd. 3 Svendborg Svendborgbanen
16. aug. afd. 4 Næstved Nisseringen
20. sep. afd. 5 Holstebro Troldkjærbanen

Martin Wigh Knudsen

DMU - Danmarks Motor Union

Læs mere om:
  • Daniel Randrup
  • Jeppe Sten
  • Kevin Verner
  •