Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bitter pille for Honda

Formel 1 
11/04/09 

Honda valgte at kaste håndklædet i ringen da finanskrisen bankede på døren. Teamet var i det hele taget ikke godt kørende i Formel 1 med dårlige resultatet og at dømme ud fra bemalingen også uden de store investorer. Teamet blev solgt fra og overtaget i sidste øjeblik - og vinder nu alt i Formel 1.
 

Det kunne derfor godt ligne et vaskeægte selvmål og der er ingen tvivl om at den succes der nu bliver høstet har været betalt med dyre Honda-penge. "Jeg er sikker på at de er meget frustreret over at have trukket sig. Jeg har fået mange beskeder fra topledere hos Honda som er frustreret fordi det er tydeligt at teamet er kommet frem, selvom det var nødvendigt at trække sig af hensyn til deres forretning," siger Ross Brawn.

Selv var Brawn meget sikker på at teamet havde et godt fundament, da teamet tidligt i 2008 valgte at droppe sæsonen for i stedet at fokusere på det nye reglement og en racer til 2009. Det er da også derfor at Brawn GP i dag har så stort et forspring til de øvrige teams da hele udviklingen i 2008 alene kiggede frem til denne sæson. Altså en investering købt og betalt af Honda - men hvor æren og hæderen går til et på papiret lille team.

Andre i Formel 1 cirkus er da også sikre på at Honda havde valgt at undgå en panikløsning i at trække sig hvis de vidste at det de sad med var en vinderbil. "De har brugt rigtig mange penge, er ikke kommet nogen steder og var åbenbart ikke opmærksomme på potentialet. Jeg er sikker på at de, hvis de havde set det, ikke var gået ud af sporten fordi al denne succes ellers ville tilfalde Honda," siger Bernie Ecclestone.


Brawn GP høster frugten af mange udviklings kroner - spenderet af Honda
(Foto: Bridgestone Motorsport)

Honda har som en del af aftalen med Brawn GP givet penge til at holde teamet kørende det første stykke tid, men disse midler er så småt ved at tørre ud. Teamet har siden fået støtte i form af Virgin-koncernen men der mangler fortsat flere midler til at kunne fastholde udviklingen så de bevarer deres føring. Siden vil de øvrige teams hente dem og så skal der igen udvikles.

Benji

Læs mere om:
  • Brawn GP
  • Honda Racing F1 Team
  •