Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Honda har ingen seriøse købere

Formel 1 
24/02/09 

Honda frygter at deres Formel 1 team ikke bliver solgt fabrikken har haft teamet til salg siden december, men uden held
 

Honda’s bestyrelsesmedlemmer mødtes over weekenden i Japan for blandt andet at diskutere situationen med deres skrantende Formel 1 team.
Rygterne gik ellers på at der var fundet en seriøs køber til teamet, specielt blev Richard Branson og hans Virgin Group nævnt som mulige købere, men Branson var ikke interesseret i at investere millioner i et Formel 1 projekt. Den engelske mange millionær var ellers sat i forbindelse med den tidligere så succesfulde designer Adrian Reynard der stadig menes at eje en større del af Honda’s Formel 1 fabrik, men disse rygter synes nu at kunne afkræftes.

”Vi har forsøgt at sælge teamet, men indtil videre har vi ikke fundet nogen seriøse købere. Vi må indrømme at det er sværere at sælge teamet end vi havde troet”, udtaler Honda’s afgående chef Takeo Fukui til Reuters.

I weekendens løb var der ellers en hjælpende hånd fra ingen ringere end Bernie Ecclestone, Ecclestone var tilsyneladende villig til at hjælpe Honda’s salg af teamet ved at give dem £100m for at beholde teamet med Nick Fry og Ross Brawn i spidsen, i Formel 1. Men ifølge Ecclestone valgte Fry og Brawn at afvise tilbuddet fra Formel 1 bossen.

”Jeg prøvede at hjælpe dem med deres management problemer, jeg var villig til at hjælpe teamet økonomisk, men Nick Fry og Ross Brawn afviste mit tilbud.
Med tilbuddet ville teamet være sikret økonomisk, men de ønskede ikke at tage imod tilbuddet, de ville hellere gøre tingene på deres egen måde. Det eneste vi kan gøre, nu er at vente og se hvad de finder på”, siger Ecclestone til Autosport Magazine.

Udover et ihærdigt forsøg på at sælge deres Formel 1 team, skifter Honda også ud i deres ledelse, fra 1. juni træder den nuværende chef Takeo Fukui tilbage og bliver erstattet af Takanobu Ito.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Honda Racing F1 Team
  •