Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Peugeots planer for 2009

Le Mans 
11/02/09 

Le Mans - dækker dog kun et halv år
Peugeot offentliggjorde mandag eftermiddag deres planer for 2009 samt kørersammensætning. Planerne for 2009 dækker dog kun et halvt år.
 

De måske længe ventede planer fra Peugeot vedrørende deres 2009 deltagelse blev offentliggjort mandag eftermiddag. Planerne viste sig kun at indeholde løb for den første halvdel af 2009 sæsonen, altså til og med 24 timers løbet på Le Mans.

Derudover offentliggjorde Peugeot hvilke kørere der skal deltage for firmaet i diverse løb. Ud er røget Jacques Villeneuve og Richardo Zonta, mens man i stedet har hyret Sebastien Bourdais og David Brabham. Begge kørere der er bekendt med Le Mans og langdistance løb. Sebastien Bourdais har dog sine forpligtigelser i Toro Rosso teamet i Formel 1 at tage hensyn til, mens skal køre for Acura i ALMS. Disse to kørere skal derfor kun køre 24 timers løbet på Le Mans.

Derudover er der genvalg til de resterende kørere fra sidste sæson. Det drejer sig om Marc Gene, Nic Minassian, Christian Klien, Franck Montagny, Pedro Lamy, Stephane Sarrazin og Alex Wurz.

Peugeot deltager i år i følgende løb. Åbningsløbet i ALMS 12 timers løbet på Sebring og det nok så berømte 1000 km løb på Spa Francorchamps banen i Belgien. Derudover er der selvfølgelig 24 timers løbet på Le Mans. Deltagelsen på Sebring sker med 2 biler - hver med 3 kørere. 1000 km løbet på Spa banen får deltagelse af 3 biler fra Peugeot. Kørersammensætningen er dog endnu ikke besluttet.

Bilens udseende skifter til at have blå som den dominerende farve og med blankpoleret aluminium på cockpittet for at prøve at sænke temperaturen inde i bilen for at mindske temperaturbelastningen af kørerne.

Derudover er der også ændringer af teknisk karakter. Hækvingen bliver mindre for at følge ACOs reglement, der er i den forbindelse også lavet en dæl aerodynamiske ændringer. Både for at kompensere for den mindre hækvinge, men også for at få en bedre aerodynamisk balance i bilen generelt. Derudover har Peugeot kigget nærmere på motorstyringen. Det sker efter at der er indført større begrænsning på luftindtaget og mindre turbotryk. Peugeot regner med et fald i ydelse på ca. 10 %. Her er kompensation igen på det aerodynamiske område lige som man har søgt at minimere vægten af bilen til det absolut lavest tilladelige.

Som tidligere nævnt har Peugeot ikke offentliggjort nogen planer for anden halvdel af 2009. Lidt mellem linierne blev der sagt at man senere vil evaluere på hvor stor succes man opnår til og med Le Mans, før man endelig beslutter sig. Det sker sandsynligvis af hensyn til den globale økonomiske krise, branding af Peugeot mærket osv.

Dons

Læs mere om:
  • Le Mans
  • Sebring
  • Spa-Francorchamps
  • 21/03/09 - Sebring - ALMS
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  • Peugeot offentliggør deres 2009 planer senere idag
  • Sebastien Bourdais også med i Le Mans
  •