Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel BMW EU

Mikkel Mac i Formula BMW

Formel BMW
Euro 

08/02/09 

Den danske mester i go-kart klassen KF2, sætter fart i karrieren.
16 årige Mikkel Mac har været så overbevisende under vinterens tester, at han har kørt sig direkte ind i et af Formula BMW klassens vinder teams.
 

Team chef for det Britiske team Motaworld, Alan Waite udtaler:
"Under testen på Sepang, så vi Mikkel forbedre sig helt bemærkelses værdigt, han er utrolig hurtig til at omstille sig, og til sidst var han få 100 dele fra sidste års pole tid, og det var oven i købet på gamle dæk. Meget imponerende."


Alan Waite & Mikkel Mac.
(Foto: Mikkel Mac presse)

Mikkel Mac udtaler:
"Det er en perfekt racerbil, motor poweren passer perfekt til racerens greb, så kørestilen minder lidt om go-kart, man skal bare passe på fordi limit kommer bare lige pludseligt, så er den svær at holde på banen."

Motoworld og Mikkel Mac skal deltage i samtlige afd. af Formula BMW Europe Championship, et mesterskab som følger Formel 1 mesterskabet som support klasse, der køres 8 afd. med i alt 16 mesterskabstællende heat, der forventes op til 28 deltagere, som alle skal konkurrere, med de hidsige 1171 cc motorcykel motorer, som yder 140 hk til en samlet total vægt på kun 465 kg.
Teamet Motoworld stiller med 3 biler og udover Mikkel, består teamet af den meget rutinerede Ollie Millroy, som efter en hård kamp med Michael Christensen sluttede på en 6. plads til det uofficielle VM i 2008.
Den 3. plads er endnu ikke besat.

Målet for den unge Nykøbing Falster borger er klart at vinde rookie mesterskabet, dog udtaler den evige optimistiske Mikkel:
"Jeg har trænet starter, sammen med Ollie og jeg har virkelig fanget det, gear kassen er helt perfekt, i øvrigt den samme som de bruger i Formel 3. Så jeg regner klart med at skulle blande mig med de 10 bedste i klassen."


Mikkel Mac har allerede imponeret i Formula BMW raceren.
(Foto: Mikkel Mac presse)

Udover de forskellige private test som Mikkel har været med til, bliver hans første officielle test den 2. – 3. marts på Circuit de Catalunya banen i Barcelona, samme sted bliver der også sæsonpremiere den 8. – 10. maj.

Følg Mikkel Macs bedrifter på følgende link: mikkelmac.dk.

Mikkel Mac presse


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Motaworld Racing
  •