Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

'Sebring Winter Test' preview - 1

ALMS 
14/01/09 

American Le Mans SeriesI dagene den 26. til 28. januar afholder Sebring Raceway sin traditionelle vinter test for American Le Mans Series deltagerne, som den første fælles test og forberedelse til både ALMS sæsonen, samt 12-timers løbet på Sebring i marts.
 

Arrangørene af 'Sebring Winter Test' forventer et rekord stort antal deltagere til testen, der er den første mulighed teamne har i denne sæson for at måle sig mod hinanden på lige vilkår, og dermed vurderer hvor de står inden sæsonens første løb.

Sæsonens første løb er '57th Mobil 1 Twelve Hours of Sebring' den 21. marts hvilket jo er endnu en god grund til at deltage i testen, men da løbet samtidig er løb nummer 100 i American Le Mans Series, vil alle selvfølgelig være så velforberedte som muligt, for at have en chance for at kæmpe med om sejren i jubilæumsløbet.

'Sebring Winter Test' vil være premiere for en del nye racere til denne sæson, heriblandt den nye Acura ARX-02a som både Ferran Motorsports og Patrón Highcroft Racing skal benytte i år i LMP1 klassen.
David Brabham og Scott Sharp skal teste for Patrón Highcroft, mens det er Gil de Ferran og Simon Pagenaud der skal køre i de Ferran Motorsports raceren.

Dyson Racing kommer en af deres nye Lola B08/86 coupé biler, hvor Chris Dyson, Guy Smith og Butch Leitzinger er kørerne.

Lowe's Fernandez Racing kommer med en Acura ARX-01b, der skal køres af Adrian Fernandez, Luis Diaz samt Michel Jourdain Jr

GT2 klassen ser også ud til at blive velrepræsenteret, med 9 deltagende teams med biler fra fem forskellige mærker.
Den største nyhed her er BMW M3 raceren fra Rahal Letterman Racing Team, en bil der skal køres af Bill Auberlen, Joey Hand og Tom Milner.

Der kommer hele 5 Porsche 911 GT3 RSR racere:
3 fra Flying Lizard Motorsports, 1 fra Farnbacher Loles Racing, samt 1 fra Team Falken Tire et helt nyt team i ALMS sammenhæng.

LG Motorsports stiller til start med deres Riley byggede Corvette C6 med kørerne Lou Gigliotti, Tomy Drissi og Randy Ruhlman.
Robertson Racing har tilmeldt deres Doran-Ford GT-R for kørerne Andrea og David Robertson, samt David Murry.
Tom Milner's Panoz Team PTG forventest også at deltage i testen med deres Panoz Esperante GTLM.

Mon ikke vi også kan forvente at Corvette Racing vil være på banen, med blandt andet Jan Magnussen som en del af kørerbesætningen.
Tilgengæld har Audi allerede meddelt at de ikke deltager i de officielle testkørsler med deres nye Audi R15 racer, og dermed kommer altså heller ikke Tom Kristensen på banen.
Vi har på nuværende tidspunkt ikke oplysninger om flere danske kørere der eventuelt skal deltage i hverken testen eller 12-timers løbet i marts måned.

Flere teams kan endnu nå at komme med på startlisten til 'Sebring Winter Test', så det er nok ikke helt galt når arrangørene forventer et rekord stort antal deltagere.


Hr. Nielsen