Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Krigen mellem Ecclestone og di Montezemolo raser

Formel 1 
25/12/08 

Ferrari’s øverste chef Luca di Montezemolo langer kraftigt ud efter Formel 1 supremo Bernie Ecclestone, di Montezemolo beskylder Ecclestone får uretfærdig behandling af Formel 1 teams’ene.
 

Luca di Montezemolo er utilfreds med den måde Bernie Ecclestone og CVC gruppen styrer Formel 1 sporten på, Ferrari’s chef ønsker en mere ligeværdig fordeling mellem TV og reklameindtægterne som fordeles mellem Ecclestone/CVC gruppen og de respektive Formel 1 teams.

”Tiden er inde til et tronskifte i Formel 1, det er uacceptabelt den måde Ecclestone og CVC gruppen styrer sporten på i dag, det er på tide at Bernie Ecclestone trækker sig tilbage og lader nye kræfter komme til orde”, udtaler en ophidset Luca di Montezemolo.

Di Montezemolo er ikke kun vred over Ecclestone’s penge distribution af TV indtægterne, den 61-årige Ferrari chef ønsker også at diskutere hvordan Formel 1 skal styres i fremtiden, blandt andet ønsker han at diskutere hvilke baner der skal køres på, hvor mange teams der må deltage i Formel 1 og hvem der har TV rettighederne til sporten;

”Der er mange vigtige ting FIA og teams’ene skal have diskuteret med Ecclestone og CVC gruppen, den måde Formel 1 bliver styret af Ecclestone og hans folk er uacceptabelt for deltagerne i Formel 1”, udtaler Luca di Montezemolo.

Ecclestone har dog ingen medlidenhed med den karaktematiske italiener og hefter sig blandt andet ved at Ferrari allerede er det team i Formel 1 der får den største bid af pengekassen når der skal fordeles TV indtægter og sponsorrettigheder mellem de forskellige teams, CVC og Bernie Ecclestone.

”Ferrari er det team der får flest penge, de har absolut ingen grund til at klage over noget som helst, de får op til $80m mere end noget andet team. Da Ferrari vandt konstruktørernes VM i år fik de $80m mere end hvad McLaren havde fået, hvis de havde vundet konstruktørernes VM”, udtaler den 78-årig tidligere brugtvognsforhandler Bernie Ecclestone.

”I 2003 hvor bilfabrikkerne truede med at forlade Formel 1, var Ferrari det eneste team der holdt med mig og FOA, men den eneste grund til Ferrari ikke ønskede at forlade Formel 1 var fordi vi havde betalt dem $80m for at forblive loyale, vi købte Ferrai’s loyalitet”.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  •