Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Rallycross Championship

Fornuftig EM-sæson i Rally Cross for nordjysk rookie

ERC 
17/12/08 

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har i 2008 været førsteårs-deltager (rookie) i Europamesterskabet for Rally Cross. Debuten foregik i Skoda Fabia Super 1600 i Division 1A-trim, som omfatter 1,6 liters tunede motorer. 210 hestekræfter og 190 Nm havde nordjyden til rådighed under motorhjelmen.
 

- Raceren havde vi fundet i Tjekkiet, oplyser Ulrik Linnemann. – Skoda Fabia Super 1600’eren havde været reservebil for Zdeněk Čermák, som scorede en EM-firer i 2007-sæsonen. Desværre var den ikke blevet opdateret efter tjekkens konkurrence-erfaringer, hvilket har været blandt de indvundne erfaringer for mig og mine mekanikere hen over de første EM-afdelinger i 2008.

Linnemann Motorsport fik først problemer med gearkassen, og herefter flyttede problemerne til trækakslerne og til sidst gjorde motoren knuder. Nordjyden forklarer omkring udfordringerne for konkurrence-materiellet:

- På en rally cross-motorbane skifter underlaget mellem asfalt og kridt/ler, og dette sker flere gange på hver eneste omgang. Specielt overgangen fra løst underlag til asfalt er virkelig hårdt ved drivlinjen: motor-gearkasse-kobling-trækaksler. Man kan sammenligne situationen lidt med aquaplaning, hvor dækkene lige pludselig får fast greb i asfalten.

I venteperioden på en renoveret motor fik Linnemann Motorsport tilbudt indkøb af en Peugeot 207 Super 1600 i RC-trim. I forårs-halvsæsonen 2008 har den franske racer kørt EM-serien i hænderne på svenskeren: Johan Larsson, som er skiftet til Citroën.


Ulrik Linnemann føler sig godt til rette i Peugeot 207 Super 1600’eren.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Skoda Fabia Super 1600’eren er absolut stadig væk konkurrencedygtig i EM-sammenhæng, konstaterer Ulrik Linnemann. - Zdeněk Čermák blev således nr. 3 i EM 2008. Jeg påregner da også at få konkurrence af min egen racer, når den bliver solgt videre hen over vinter-pausen.

Rookien fra MNJ har deltaget i tre EM-afdelinger med sin Peugeot 207 Super 1600, hvilket resulterede i EM-matchpoint ved alle tre arrangementer.


Nordjyden er i front foran den nykårede europamester: Jussi Pinomäki fra Finland (t.v.).
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Første opgave foregik i Sosnová (Tjekkiet), fortsætter Ulrik Linnemann. – I al beskedenhed oplevede jeg en forrygende debut i den nye racer, idet jeg blev henholdsvis toer og treer i to af kvalifikationsheatene. Dette resulterede i en startplacering som firer i hovedfinalen (A). Et mindre sammenstød i første sving med østrigeren Christian Petrakovits resulterede desværre i et defekt forhjulsophæng, og hermed var finalen overstået for mig.

EM-semifinalen foregik på RC-stadionet: Tor Slomczyn lidt uden for Warszawa i Polen. Her viste Ulrik Linnemann stigende formkurve i de tre kvalifikationsheats, og nordjyden nåede med i B-finalen. Yderligere 6 placeringspoints blev sat ind på 2008-kontoen i EM.


Ulrik Linnemann (t.v.) koncentrerer sig inden starten på EM-finalen i Estering lidt uden for Hamborg.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Traditionen tro foregik EM-finalen på Estering lidt uden for Hamborg i det nordlige Tyskland, afslutter Ulrik Linnemann. – Her hjemkørte jeg den bedste heattid i den første kvalifikationsrunde, og fik dermed lejlighed til at score skalpen på den nybagte europamester Jussi Pinomäki i Renault Clio.

På andendagen i Estering blev tørvejret afløst af vedvarende regn. Her havde nordjyden desværre ikke det nødvendige konkurrenceheld på det fedtede underlag. Dette resulterede i startplacering i B-finalen og en slutresultat som nr. 8 i EM-finalen.


Et vigtigt slankningsprojekt på EM-raceren venter for ude for Ulrik Linnemann i vinterpausen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Linnemann Motorsport blev nr. 14 sammenlagt i EM-serien 2008. Ulrik Linnemann og RC-teamets mekanikere i fuld gang med forberedelserne til 2009. Dette omfatter først og fremmest en slankning af Peugeot 207 Super 1600’eren, som skal lettes for lidt over 100 kilo.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  • Estering
  •