Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom Kristensen Årets Danske Kører

Le Mans 
25/11/08 

Le MansStjernetræf i Idrættens Hus
Der manglede ikke celebreties, da Tom Kristensen tirsdag blev kåret til Årets Motorsportskører i Danmark for sjette gang, hvilket er ny rekord.
 

Bag kåringen står DASU, Dansk Automobil Sports Union, og trofæ samt et beløb på 20.000 kr. blev overrakt af HKH Prins Joachim, der i parentes selv er en habil kører i de historiske klasser. Kongen af Le Mans blev yderligere flankeret af en præsident, nemlig DASU's frontfigur Carl Christian Hansen.


Fra venstre: Tom Kristensen, HKH Prins Joachim samt DASU præsident Carl Christian Hansen.
(Foto: Nils Finderup)
"I dag fejrer vi ikke kun Tom Kristensen, vi fejrer også DASU's 60-års-jubilæum," sagde CC Hansen i sin tale til nordjyden. "Men de to ting hænger efterhånden uløseligt sammen. For ti år siden holdt vi 50-års-fest i højt humør, fordi vi rådede over hele to Le Mans-vindere, nemlig dig og John Nielsen. I de efterfølgende ti år har du vendt op og ned på alle rekorder, idet du nu alene står for otte sejre. Det kan slet ikke beskrives, hvor stor betydning du har haft for dansk motorsport, og din Le Mans-sejr og kørsel i år var ubeskrivelig. Den markerede et næsten utænkeligt comeback efter dit crash på Hockenheim sidste år. Hjertelig til lykke med titlen, Tom."

Prins Joachim ønskede også at knytte en kommentar til Årets Kører: "Du er en rollemodel for så mange danskere, og det inkluderer mig. Du er en strålende repræsentant, ikke kun for dansk motorsport, men for landet," sagde Hans Kongelige Højhed.


Tom Kristensen fil flotte ord med på vejen af HKH Prins Joachim.
(Foto: Nils Finderup)

I sin takketale slog Tom Kristensen fast, at han var mere stolt af titlen, end de fleste nok anede.

"Da jg lå i min hospitalsseng efter crashet på Hockenheim, tænkte jeg på, om det nu var slut med karrieren. Jeg besluttede sammen med min familie, at jeg skulle forsøge at gøre comeback, og i 19 måneder og tre dage har jeg drømt om at stå her og modtage denne titel. Det ville nemlig betyde, at jeg havde opnået den samme succes som før ulykken, og det var hele målet med at fortsætte. Jeg vil gerne takke min familie for at have troet på mig samt mine to fantastisk dygtige og humoristiske medkørere Allan McNish og Dindo Capello plus hele Audi-teamet for at gøre drømmen mulig."

Herpå overdrog Tom Kristensen i øvrigt beløbet på 20.000 kroner til Red Barnet.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •