Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Force India enige med McLaren

Formel 1 
11/11/08 

Det forventede samarbejde mellem bundskraberen Force India og topteamet McLaren-Mercedes er nu en realitet. Bekræftelsen kom mandag.
 

Det forventede samarbejde mellem Force India F1 og McLaren-Mercedes er nu en realitet. Mandag udsendte begge teams en meddelelse om at samarbejdsaftalen er en realitet og at samarbejdet nu officielt kan begynde.

Forleden fik Force India efter forhandlinger med Ferrari, frigjort sig af deres indbyrdes kontrakt. Og nu kan man så fokusere på samarbejdet med McLaren-Mercedes. Det er et teknisk samarbejde der i bund og grund betyder at McLaren-Mercedes skal levere Mercedes motorer og derudover vil teamet levere gearkasser og hydrauliske systemer, ligesom energi-opsamlingsenheden KERS også er med i prisen.

Udover samarbejdet med McLaren-Mercedes, så meddeler teamejer Vijay Mallya også at man udvider samarbejdet med et aerodynamisk firma ved navn EADS. Og ikke nok med det. Fra McLaren ankommer en af teamets operative direktører, Simon Roberts. Det kan antyde at der måske er mere i samarbejdet end bare det tekniske.

Personelt er Mike Gascoyne og Colin Kolles kørt helt ud på et sidespor, og det kan måske forventes at mindst et af de to sæder i bilerne kan være i fare. Selvom Force India har annonceret at man forsætter med Giancarlo Fisichella og Adrian Sutil, så står Mercedes køreren Paul di Resta mere end klar i kulissen. I Formel 3 dagene kørte han næsten lige op med Lewis Hamilton og kørte fra Sebastian Vettel ved flere lejligheder. Hans uheld var han også kørte tør for penge, men efter at have imponeret i den tyske DTM serie med en samlet andenplads i denne sæson, så er han så absolut kommet med i søgelyset igen. Paul di Resta ligger da heller ikke skjul på at hans store ambition er at køre Formel 1.

Dons

Læs mere om:
  • Force India
  • McLaren Formula 1
  •