Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Kenneth Madsen viste talentet i England

Rally 
10/11/08 

Tempest Rally, England, lørdag 8. november 2008
Som et led i Kenneth Madsen’s fortsatte udvikling, havde DASU’s elite team sørget for deltagelse i Tempest Rally, som var sidste afdeling af Suzuki Cup’en i England. Også Niki Bjerg deltog i løbet.
Tempest Rally er et forholdsvist lille løb med ca. 80 km. hastighedsprøver, fordelt over 10 forskellige prøver.
 

Hastighedsprøverne er ren tortur for bilerne. 90% af vejene er meget ujævne private grusveje med store sten overalt og det betød mange punkteringer for deltagerne. Med punkteringer rykker resultaterne op og ned i placeringsrækkefølgen. Du kan have en nok så komfortabel en føring og alligevel risikere at tabe det hele på gulvet.

Dette scenarium skete dog ikke for Kenneth Madsen/Carina Møller, men en knækket drivaksel fik dem ud af løbet på sidste prøve, hvor de havde en sikker andenplads i sigte. Den førende Suzuki Swift gennem hele løbet, ført af Mark Gamble og vinder af det engelske mesterskab Suzuki Swift Sport Cup 2008, rammes netop af en punktering på sidste prøve og mister meget tid. Hans føring er imidlertid så stor, at klassesejren alligevel fastholdes, med bare 4 sekunder foran Niki Bjerg/Arly Larsen.


(Foto: Suzuki Motorsport)

Løbet startede lidt forsigtigt for Kenneth og Carina. Det var debut for Kenneth med grusdæk. Sådan nogle underlige størrelser havde han aldrig prøvet før og engelske grusveje ligner slet ikke noget han tidligere har oplevet.

Prøve 1 bliver til en fjerdeplads i klassen, prøve 2 atter en fjerdeplads, men så kommer rytmen og Kenneth avancerer resten af dagen, kulminerende med en hurtigste tid på prøve 8. Godt nok kun 2 sekunder hurtigere end mesteren Mark Gamble, men det er lige meget. Han var hurtigere.

På prøve 9 var det nær gået galt. I de meget opkørte grusveje med dybe spor, var de tæt på at vælte. Bilen var helt deroppe på 2 hjul, hvor det er marginalerne der bestemmer om den kommer ned rigtigt. Det gjorde den, men ikke uden afvigelser fra idealsporet. De rammer en betonkant, slår lygtebommen af og bukker fronten så forlygterne peger alt for meget nedad. Desværre punkterer de også på højre baghjul, så næsten blindet og uden tophastighed, bliver det til et tidstab på 38 sekunder i forhold til Gamble. Men bemærk at de fastholder andenpladsen i klassen uagtet tids tabet.

Løbets sidste hastighedsprøve, prøve 10 Longmoor, flytter helt rundt på placeringerne, da Kenneth og Carina udgår med den ødelagte drivaksel og Mark Gamble rammes af punktering. Niki Bjerg/Arly Larsen ligger på dette tidspunkt på en sjetteplads i klassen og nu hugger de til som en slange og sætter sig på andenpladsen, bare 5 sekunder efter Gamble.

Kenneth Madsen og Carina Møller kunne tage hjem til Danmark, med god samvittighed. De havde vist der er speed i teamet og at de kunne matche de bedste Suzuki Swift kørere i England. Det lover godt for de nykårede danmarksmestre, når sæsonen 2009 åbner til foråret.

Suzuki Motorsport
Troels Lund


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Kenneth Madsen
  • Suzuki Motorsport
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: