Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Brasiliens GP - sådan kan mesterskabet afgøres

Formel 1 
28/10/08 

Når deltagerne i dette års Formel 1 mesterskab den kommende weekend kører ud på Interlagos banen i Brasilien, er det med McLaren køreren Lewis Hamilton i kamp med Felipe Massa fra Ferrari teamet om sejren i mesterskabet.
 

Som pointstillingen ser ud i øjeblikket er det kun Lewis Hamilton og Felipe Massa der kan tage titlen i år, og de ankommer til Brasilien med henholdsvis 94 og 87 point i bagagen.

Hamilton vinder mesterskabet hvis:

 • Hvis han bliver nummer 5 eller bedre, også selv om Massa vinder løbet.
 • Hvis han bliver nummer 7, og Massa ikke vinder løbet.
 • Hvis han bliver nummer 8, og Massa bliver placeret som nummer 3 eller lavere.
 • Hvis han ikke score point, og Massa ikke bliver nummer 1 eller 2.

Massa vinder mesterskabet hvis:

 • Hvis han vinder løbet, og Hamilton bliver nummer 6 eller lavere.
 • Hvis han bliver nummer 2, og Hamilton bliver nummer 8 eller ender udenfor pointene.

Der er ingen tvivl om at de 7 points forspring Hamilton har stiller ham med et godt udgangspunkt, men han havde faktisk en tilsvarende føring sidste år, og tabte alligevel mesterskabet - den gang til Massa's teamkollega Kimi Raikkonen.
Massa står dog med den største udfordring, han skal faktisk vinde løbet, og håbe på uheld for Hamilton for at blive mester.
Så vi må nok udråbe Lewis Hamilton som favorit til at vinde titlen.

Også i teammesterskabet er der noget at kæmpe om, her fører Ferrari i øjeblikket med 11 point i forhold til McLaren på 2. pladsen, og da der er maksimalt 18 point at kæmpe om, så er alt åbent mellem dem endnu.
Her må Ferrari dog anses for at være favoritterne.

Weekenden bliver altså en kamp om vigtige point, for at hjemtage de to mesterskabstitler, ligesom hele sæsonen selvfølgelig har været det, men det kan være sidste gang at kørernes mesterskab skal afgøres på point.
På det næste møde i FIA World Council vil Bernie Ecclestone foreslå en anden måde at premiere kørerne på i fremtiden.

Bernie Ecclestone's plan er at kørerne skal tildeles henholdsvis guld, sølv og bronce medaljer ved hvert løb, og når sæsonen er slut tæller man sammen hvem der har flest medaljer.
Argumentet fra Bernie Ecclestone's side er at det giver kørerne større motivation til at kæmpe med om sejren i hvert eneste løb, og ikke 'blot' ligge og samle sikre point på de sekundære placeringer.

Om systemet virker, og om det nogensinde bliver indført, er meget uvist, men helt sikkert er at det ikke er nytænking fra Bernie Ecclestone's side.
Det er nøjagtig det samme system som man benyttede ved de første historiske Olympiske lege, hvor de tre vindere blev tildelt mønter, og hvor mønterne blev talt op når legene var slut.
For at gøre forvirringen total, så skal pointsystemet bevares i teammesterskabet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Felipe Massa
 • Lewis Hamilton
 • McLaren Formula 1
 • Scuderia Ferrari
 • Interlagos
 • 02/11/08 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
 •