Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Jens Møller: Vi kom godt igennem

ETC Cup 
23/10/08 

Det blev ikke til den ønskede medalje for Hartmann Honda Racing, da årets Europamesterskab for standardvogne i den forgangne weekend blev afviklet på Salzburgring i Østrig. Men det var alligevel tæt på. Med sjettepladser i begge søndagens løb endte Jens Møller på en delt fjerdeplads og var samtidig med til for andet år i træk at sikre Danmark sejren i holdkonkurrencen.
 

”Vi kunne desværre ikke få mere ud af det, for vi havde bare ikke farten til at være med helt fremme, så vi skal være tilfredse med resultatet,” siger Jens Møller om løbene på den østrigske højfartsbane.


Jens Møller på Salzburgring.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Det var en fed bane at køre på. Den lå i flotte omgivelser med bjerge omkring, men det er knapt så fedt, når man har en motor, der kører 10 km/t langsommere end Engström i den anden Honda. Jeg var syv tiendedele langsommere end ham på den første sektor, hvor det rigtigt gik stærkt, og når man så ikke havde en teamkammerat at slipstreame med i tidtagningen, var det svært,” siger Jens Møller, der også havde sit at kæmpe med i de to løb.

”Jeg var lidt uheldig i begge starter og blev en del af den karambolage, som skete i starten, hvor jeg i det første løb endte med at køre ind i Franz Engstler og få ødelagt min front. Så skulle man begynde at kæmpe sig op på et tidspunkt, hvor jeg kørte langsommere end jeg skulle.”


Jens Møller i kamp med Jan Nilsson.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Europamesterskabsfinalen havde deltagelse af kørere fra en række forskellige nationale standardvognsmesterskaber, der grundlæggende følger det samme reglement. Men alligevel følte man hos Hartmann Honda Racing ikke, at man fra arrangørside var helt fair omkring håndteringen af de små differencer, som er mellem de forskellige landes regler og dermed biler.

”Den spanske Seat-kører fik lov til at tage 40 kilo ud af sin bil, mens vi skulle køre med 30 kilo mere på grund af, at vi i Danmark må deltage med plexiglasruder,” fortæller Hans Hartmann. ”Det var ikke optimalt, men vi gjorde da, hvad vi kunne, og vi endte da også med Danmark som bedste nation.”

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • Jens Reno Møller
  • Hartmann Racing
  • Salzburgring
  • 19/10/08 - Salzburgring - ETC Cup - EM
  •