Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Flot syvendeplads til Kevin Magnussen

Formel Ford 
20/10/08 

- ved VM i Formel Ford
Det blev til en flot syvendeplads for Kevin Magnussen og Team Fukamuni Racing, da finalen ved Formel Ford Festivalen, det uofficielle VM, blev afviklet sent søndag eftermiddag på Brands Hatch i England. Kevin Magnussen blev klart bedst placerede ”rookie” og det kun et år gamle danske Team Fukamuni Racing fik vist flaget mod de store engelske etablerede top teams.
 

For Kevin Magnussen blev søndagen en yderst begivenhedsrig dag, hvor han var involveret i flere nærkampe og overhalinger end hele den danske sæson i Formel Ford har budt på. I semifinalen startede Kevin fra syvende startposition og var kortvarigt oppe på femtepladsen, men en yderst defensiv konkurrent, Chrissy Palmer, ville det anderledes og Kevin sluttede semifinalen på sjettepladsen.
Dette gav en startplacering som nummer elleve til finalen, hvor han var bedst placerede dansker, men oppe mod kørere med mere end en sæsons erfaring bag sig.


(Foto: Jan Kaiser)

I finalen skulle konkurrenten fra semifinalen igen vise sig som en stopklods for Kevin Magnussen. Den yderst defensive kørsel kostede både tid og placeringer på de første omgange, hvor de to havde masser af nærkontakt, men da først Kev in Magnussen var kommet forbi, var han flyvende i sin Aquila racer. Han hentede ind på konkurrenterne foran og efter mange tætte dueller, nærkontakt og overhalinger kunne Kevin køre i mål på en flot syvendeplads, i en racer, der bar tydelige præg af de mange tætte dueller.

”Jeg er rigtig glad. Havde prefinaler og semifinaler udviklet sig anderledes for mig, så jeg havde startet længere fremme i finalen, så tror jeg, at jeg kunne have fået en bedre placering. Men jeg gjorde det bedste jeg kunne og var involveret i masser af tætte dueller. Det var vildt sjovt, men også frustrerende, da Palmer blev ved at spærre helt vildt og jeg mistede masser af tid. Vi fik ikke det resultat vi fortjente for vores indsats, men alligevel kan vi være rigtig glade. Både foran os og bag os, er der teams og kørere med langt mere erfaring end os” sagde Kevin Magnussen efter løbet.


(Foto: Jan Kaiser)

Teamchef for Fukamuni Racing Jesper Carlsen var også glad for den flotte placering.
”Jeg er rigtig stolt. Vi er et nyt team, med dansk designede og dansk byggede biler og vi har gjort en kæmpe indsats for at være med her ved Festivalen. Vi er oppe mod nogle rigtig skrappe internationale teams, med masser af erfaring og mod kørere, der er i gang med deres anden sæson i Formel Ford, så jeg synes vi har leveret en rigtig flot indsats. Jeg tror faktisk, at det er den bedste placering for et dansk team nogensinde. På et tidspunkt troede jeg faktisk, at Kevin kunne nå tredjepladsen, men Palmer kostede Kevin rigtig meget tid og hullet blev for stort. Men vi kan se på Kevins omgangstider, at det ikke havde været urealistisk med en tredjeplads, hvis tingene havde gået i vores retning, men jeg er alligevel rigtig glad og stolt over tea mets indsats”.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Brands Hatch
  •