Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Mesterskab til både far og søn

Danish
Touringcar
Challenge 

13/10/08 

Jan og Kevin Magnussen mestre på samme dag
Jan Magnussen og hans søn Kevin Magnussen skrev historie, da de på Jyllands Ringen søndag vandt hver deres motorsportsmesterskab. Begge sluttede sæsonen med flotte sejre og cementerede dermed den dominans, de begge har vist i deres respektive klasser.
 

Jan Magnussen vandt DTC titlen med maner, da han vandt det første kvalifikationsheat fra Pole Position og senere også vandt finaleløbet, hvilket bragte antallet af sejre i år op på otte. Titlen kom dog i hus allerede i andet heat, hvor nærmeste mesterskabskonkurrent Henrik Lundgaard udgik og dermed kunne Jan Magnussen ikke længere indhentes i mesterskabet. Det er Jan Magnussen anden DTC titel, den første kørte han hjem i 2003.

”Det har været en perfekt dag. De kommer ikke meget bedre. Både min egen sejr, men frem for alt også Kevins sejr. Det er bare så stort og selvom jeg havde nerver på, da jeg skulle køre, så var de større, da det var Kevin, der skulle forsøge at vinde sin titel. Men da den var i hus havde jeg det meget bedre. Jeg havde selv fået et perfekt første heat og planen var i andet heat at følge efter Henrik (Lundgaard – red.), da jeg kunne få titlen i hus, ved at slutte tæt bag ham . Men han blev ramt hårdt af Edman og dermed måtte han i pit og så kunne jeg køre uden pres. I finalen sov jeg i starten, men kom heldigvis hurtigt op foran igen. Jason pressede hårdt i starten, men da han faldt tilbage kunne jeg tage det roligt og køre sejren i hus”.

For Jan Magnussen var DTC titlen kulminationen på en fantastisk sæson. I sidste uge vandt han således GT1 mesterskabet i den Amerikanske Le Mans Serie.


Jan Magnussen, hængende i hegnet, fejrer Kevin Magnussens mesterskab.
(Foto: Jan Kaiser)

Kevin Magnussen tog sæsonens ellevte sejr efter at have ført fra start til mål i Formel Ford og dermed kunne Kevin, der fyldte 16 år sidste weekend, også kalde sig dansk mester i sin første sæson i racerbiler.

”Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Det er min bedste sæson nogensinde. Jeg ved godt, at jeg ikke er så gammel, men jeg har kørt gokart i rigtig mange år, men det her er det bedste jeg har prøvet. Jeg er bare så glad og det er fedt at kunne stå her og fejre det sammen med min far” sagde Kevin Magnussen under stor hyldest i Team Den Blå Avis Valvoline Racing teltet efter løbet. Her kunne Kevin også høre Karsten Ree fortæle, at han ville støtte Kevin økonomisk i hans bestræbelser på at nå hele vejen til Formel 1.

Kevin Magnussen og hans team Fukamuni Racing valgte ikke at stille op i sidste løb, da de i næste weekend skal køre VM i Formel Ford ved Formel Ford Festivalen på Brands Hatch og derfor ikke ville tage chancer med bilen.
Jan Magnussen kan desværre ikke se Kevin forsøge at vinde den titel han selv vandt i 1992, da han skal køre sidste afdeling i den Amerikanske Le Mans Serie på Laguna Seca i Californien.


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Kevin Magnussen
 • Jyllandsringen
 • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 • 12/10/08 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her