Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Anden sejr i træk til Alonso

Formel 1 
12/10/08 

VM kandidaterne klokkede i det
Fernando Alonso vandt i morges sæsonens anden sejr, da han kom først over stregen i Det Japanske Grand Prix. Fra start var fokus mere på de to VM kandidater, men de formåede ikke rigtigt at levere varen, i stedet blev de begge straffet og kun Massa endte i pointene. Et enkelt point fik han reduceret Hamiltons forspring med.
 

Skal man være lidt grov, er problemet med indeværende sæson, at en af de to titelkandidater jo nok ender med at vinde VM. Der er bare ingen af dem der rigtig har fortjent det. Hverken Hamilton eller Massa har leveret varen i alle løb. Som for eksempel i dag, da Hamilton fejler allerede i sekunderne efter starten. Raikkonen vinder starten og så kommer Hamilton ellers stormende på indersiden, knalder bremserne i - men for sent og en stribe biler må undvige. Der er ingen sammenstød, ingen store skader, men klogt var det nu alligevel ikke.

Senere på første omgang satser Hamilton igen hele butikken og presser sig forbi Massa gennem en chikane. Massa holder på og får Hamilton til at snurre rundt. Ret beset så skal man gi' sig når den anden bil er foran og Hamilton var foran og Massa skulle have lettet foden fra speederen. Så Hamilton havde retten på sin side - og manøvren var ikke videre smart af Massa. Men var den smart af Hamilton?

Resultatet af det hele blev at både Massa og Hamilton fik en straf og Robert Kubica fandt sig selv i front af feltet. Men den føring holdt kun frem til pitstoppet , så var det i stedet en vis Fernando Alonso der lå forrest. Godt nok fik Kubica tanket mere på bilen og for ham så det egentlig fornuftigt ud. Men så hørte vi fra Alonso teamradio at han skulle køre som død og helvede, netop fordi Kubica kunne køre fem omgange ekstra. Og Alonso er ikke dobbelt mester for ingenting - han er netop i stand til at køre som død og helvede og det gjorde han så. Da næste pitstop runde var overstået var det så stadig spanieren der lå forrest.

Dermed var vejen banet for den anden sejr i træk til Alonso og Renault. Kubica måtte pænt lade sig nøje med 2. pladsen, mens Kimi Raikkonen efter et fornuftigt løb fik en 3. plads og dermed efter en lang serie af uheldige optrædener igen kom på podiet. Nelson Piquet kørte et godt løb og sluttede på 4. pladsen.

Jarno Trulli leverede et godt løb på Toyotas hjemmebane og sluttede på en 5. plads foran Sebastien Bourdais, der for en sjælden gangs skyld var foran holdkammeraten Sebastian Vettel på 7. pladsen.

Sidste mand i pointene var som nævnt Felipe Massa, der tog en dristig manøvre indenom Mark Webber ned ad langsiden, i en alt-eller-intet manøvre som på det tidspunkt virkede meget logisk.

Status efter løbet er at Hamilton nu fører med seks point foran Massa. Kubica ligger yderligere seks point efter. Dermed kom polakken igen indenfor rækkevidde af VM titlen og man kunne godt ønske sig at han kom endnu tættere på. Ikke fordi han i virkeligheden har kørt som en mester i år, mere fordi de to som burde have gjort det, heller ikke har.

Martin Møller-Thomsen