Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ALMS GT Class

Stor triumf for Jan Magnussen

ALMS
GT Class 

06/10/08 

American Le Mans Series– vandt amerikansk mesterskab
Jan Magnussen kunne lørdag nat, dansk tid, fejre en af karrierens helt store øjeblikke, da han sammen med holdkammerat Johnny O’Connell vandt mesterskabet i GT1 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie. Mesterskabet kom i hus efter endnu en sejr til Jan Magnussen og hans amerikanske holdkammerat, der i deres Corvette C6.R vandt GT1 klassen i det amerikanske langdistanceløb Petit Le Mans på Road Atlanta, USA.
 

Sejren i det 1.000 miles lange løb er sæsonens ottende sejr i ti løb og dermed har Jan Magnussen og O’Connell allerede sikret sig titlen, selvom der resterer endnu en afdeling i mesterskabet.


(Foto: Christina Bergdahl)

Sejren i Petit Le Mans kom i hus efter endnu en dramatisk duel med Corvette teamets anden bil, kørt af Gavin, Beretta og Papis.
Johnny O’Connell førte løbet fra start og efter lidt mere end en times kørsel kom Jan Magnussen i bilen. Han forsvarede føringen i tæt på to timer, inden canadieren Ron Fellows, der har været tredjekører på bilen ved langdistanceløbene i år, kom i bilen.
Han mistede føringen til Papis, men da de to biler ved næste kørerskift var i pit samtidig, blev det synligt for enhver, at konkurrencen mellem de to biler er benhård. De to Corvetter blev færdige næsten samtidig og det blev, nøjagtig som ved en af årets tidligere afdelinger på Mid-Ohio, til kontakt mellem de to biler i kampen for at komme først ud af pitten.
Det blev O’Connell, der kom først ud af pitten og siden gav de ikke føringen fra sig. Så efter de 1.000 miles, 9 timer 40 minutter, kunne Jan Magnussen køre Corvetten over målstregen til en af hans helt store triumfer – og hans første internationale mesterskab siden han vandt det engelske Formel 3 mesterskab i 1994.

Sejren ved Petit Le Mans er Jan Magnussens 22. sejr i den Amerikanske Le Mans Serie og han er den eneste, der har vundet et løb hvert eneste år siden serien startede i 1999.
Til trods for de mange sejre, har Jan Magnussen ikke tidligere vundet en titel i ALMS.

De første fire år kørte han for Panoz, men den amerikanske ”batmobil” kunne kun ved få lejligheder drille de sejrsvante Audi'er og siden blev det ikke til hele sæsoner, men udvalgte løb for Riley & Scott, Ferrari og siden Corvette.
Først i 2007 var Jan Magnussen tilbage i en hel sæson, da han blev fast mand hos Corvette og i år kunne han så endelig køre titlen hjem i overbevisende stil.

Jan Magnussen er tre gange blevet kåret til mest populære kører i ALMS og sammenholdt med Corvettes popularitet i USA er det ganske givet en populær kombination, der i år har sikret sig titlen.

”Det er helt vildt, det her. At vinde et amerikansk mesterskab for den amerikanske sportsvogn over dem alle, Corvette, er stort. Corvette er et amerikansk ikon og fanskaren er enorm herovre, så jeg er vildt glad. Johnny og jeg har haft en kanon sæson. Otte sejre - det er slet ikke til at fatte. Vi har ikke været ramt af al det uheld, som vi havde sidste år. Vi har været hurtige og fejlfrie og tingene har virket. Jeg ved godt, at vores eneste rigtige modstander i mange af løbene har været vores egne holdkammerater. Men Gavin og Beretta er en af de stærkeste kørerkombinationer i sportsvognsracing, så at slå dem har krævet 110% indsats ved alle løbene, så det er utrolig tilfredsstillende, at have fået titlen i hus allerede nu”

I næste weekend kan Jan Magnussen føje endnu en titel til sin fantastiske sæson, når han skal forsvare sin føring i den danske DTC serie.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Oliver Gavin
  • Olivier Beretta
  • Corvette Racing
  • Road Atlanta
  • 04/10/08 - Road Atlanta - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS