Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Grande Finale: NEC Formel Renault 2.0

Formula Renault
2.0 NEC 

03/10/08 

på Spa-Francorchamps
Smukt beliggende i Ardennerne i Belgien, findes der en af de mest berømte racerbaner i verden. Spa-Franchorchamps kommer til at være vært for den afgørende runde af Northern European Cup Formula Renault 2.0 i denne weekend.
 

At komme til at køre race på denne meget hurtige Grand Prix bane med dens lange motorsportshistorie, er noget enhver racerkører drømmer om. Og i år afsluttes mesterskabsserien med løb 15 og 16 på dette sted.

Selv om finnen Valtteri Bottas allerede har sikret sig mesterskabet 2008 ved forrige løb på Nürburgring, betyder ikke at der ikke vil blive noget seværdigt race ved denne begivenhed på Spa-Franchorchamps. Tværtimod fristes man til at sige, for alle kørere vil være opsatte på at afslutte sæsonen på bedste vis før vinterpausen.
En del vil med sikkerhed fortsætte i serien i den kommende sæson, og det er jo altid en fordel at have vist sin styrke lige til det sidste i en sæson.

Da der endnu er tres point at slås om som maximum gevinst, er der stadig hård kamp om de efterfølgende pladser. Således er der kun 14 point mellem kørerne Antonio Felix da Costa og Tobias Hegewald, begge fra Motopark Academy, som ligger henholdsvis 2 og 3 i mesterskabet. Dernæst er der kun 1 point mellem danske Johan Jokinen, også fra Motopark Academy, og Stef Dusseldorp fra Van Amersfort Racing på henholdsvis 4. og 5. pladsen i serien. Der vil helt sikker blive kamp til stregen.

Med en banelængde på over 7 kilometer er Spa-Franchorchamp en af de længste baner i verden der stadig bruges til racing. I tidligere tider var banen endnu længere, men selv med dagens længde er banens tiltrækning intakt. Man kan stadig kun blive fascineret af dette stykke motorsportshistorie med steder som La Source-hairpin, den ultrahurtige Eau-Rouge, efterfulgt af den stejle Raidillion-del. Banen har ofte været vært for det belgiske Formel 1 Grand Prix og således også i år. Men banen er også vært for mange andre race og den årlige kalender inkluderer også begivenheder som 24-timers løb, der er en del af FIA GT mesterskabet, og 1000km løbet der indgår som en del af Le Mans serien.

Fredag den 3. oktober vil der være to frie træninspas på hver 45 minutter fra klokken 11:20 til 12:05 og igen fra 15:40 til 16:25. Kvalifikationen foregår lørdag morgen klokken 09:00 til 09:50 i to gange 20 minutter med 10 minutters pause mellem og afgør dermed startrækkefølgen til lørdagens race 1 og søndagens race 2. Race 2 køres allerede lørdag eftermiddag klokken 14:05 mens løb 2 køres søndag klokken 11:45. Begge løbene er på hver 25 minutter og det skal blive yderst interessant at se hvem der kommer helskindet igennem og øverst på skamlen. Vejret er aldeles køligt med kun 5-6 grader og regn som det er lige i skrivende stund. Resten af weekenden ser ikke for lovende ud, dog med lørdagen som det der kunne blive undtagelsen og dermed give de rigtigt skarpe kørere en fordel i kvalifikationerne.

Skandinaverne er repræsenteret ved Daniel Ivarsson, Philip Forsman og Kevin Kleveros fra Sverige mens Danmark må nøjes med Johan Jokinen fra Frederiksberg ved København. Daniel Ivarson og Johan Jokinen har begge tidligere kørt for KEO Racing, men er i år hos henholdvis Forsman Racing og Motopark Academy. Kevin Kleveros er derimod rykket ind i garagen hos KEO racing i sin første sæson i Formel Renault.

TV klip fra begge løb kan senere ses på www.raceworld.tv, men skulle du være i nærheden af Spa-Franchorchamps, så er det bare at slå et smut forbi. Det kan kun komme til at koste lidt mad og drikke da adgangen er gratis til denne weekends Racing Festival.

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om:
  • Daniel Ivarsson
  • Johan Jokinen
  • Kevin Kleveros
  • Spa-Francorchamps
  •