Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fatalt pitstop

Formel 1 
03/10/08 

Ved nat løbet i Singapore forlod Felipe Massa pitten for tidligt, med hele påfyldnings slangen hængende efter bilen.
Men hvorfor gik det så galt?
 

Ferrari teamchef Stefano Domenicali siger, at man vil kigge på de problemer som man havde med sine pitstop lys under det første pitstop i Singapore Grand Prix. For ud over at Felipe Massa blev sendt af sted mens påfyldnings slangen stadig sad fast i bilen, så fik han samtidig det grønne lys på et tidspunkt som betød at han, først væltede en mekaniker omkuld og næsten ramte en konkurrent da han forlod sin plads i pitten.

Hele episoden betød at Massa måtte stoppe for enden at pitlane og vente på at hans mekanikere fik fjernet slangen fra hans bil, hvilket betød at han satte sin første plads over styr, og kørte på banen igen som sidste bil i feltet.

”Desværre lavede vi en fejl” - sagde Stefano Domenicali - ”det var ikke en elektronisk fejl, men en manuel fejl. Den mekaniker som blev væltet omkuld har det fint og kom ikke til skade, men det var et stresset tidspunkt og vi analysere nu det pitstop.”

Det er første gang i 46 løb at Ferrari ikke scorede point, hvilket jo i sig selv er meget skuffende for teamet, men at det sker på grund at så fatale fejl i pitten, er nu noget teamet arbejder med internt.

Allerede under løbet gik man tilbage til det sikre. Ved andet pitstop havde man droppet sine ’trafiklys’ og var gået tilbage til manden med ’slikpinden’.

”Vi havde potentiale til at slutte et og to i løbet, men vi fik ikke et eneste point. Vi er meget skuffet, men det betyder ikke at vi har givet op. Vi har altid vis evnen til at komme tilbage, specielt i svære tider, og det vil vi gøre igen. Situationen i begge mesterskaber er blevet mere kompliceret, men vi har tre løb tilbage og masser af point at kører om.”

Konklusionen på det fatale pitstop er blevet, at den mekaniker som styrede det røde og grønne lys ved Ferraris pitstop, fik trykket for tidligt på knappen til det grønne lys. og dermed fik sendt Massa for tidligt af sted fra pitten.
Stefano Domenicali fortalte også, at teamet er ved godt mod, og står sammen på trods et fatalt løb i Singapore.
”Jeg vil gerne pointere at Felipe Massa selv kontaktede den mekaniker lavede fejlen, hvilket viser den ’team spirit’ vi har. Vi vinder sammen og vi taber sammen!”

Selch

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Scuderia Ferrari
  • Marina Bay Street Circuit
  • 28/09/08 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •