Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Singapore - Kvalifikationen

Formel 1 
27/09/08 

- opdateret
Kvalifikationen til løbet i Singapore er i gang, og det er for første gang nogensinde at man kører Formel 1 for alvor i en eller anden form for mørke.
 

Fisichella fik ikke sat en tid. Da bilen endelig var klar, kørte han galt og var dermed ude. Kimi Raikkonen var længe i fare for at ryge ud, men klarede den med en fantom tid mod slutningen af første fase. De fem der forsvandt efter første runde blev altså:

Piquet
Bourdais
Barrichello
Sutil
Fisichella

Og i anden fase var der mere drama, da Lewis Hamilton hen mod slutningen lå på vippen til at ryge ud, men den unge englænder klarede skærene på 10. pladsen. Værre var det for Fernando Alonso, der efter en kørerfejl måtte forlade kvalifikationen. Ud røg:

Trulli
Button
Webber
Coulthard
Alonso

Og så er det slut, efter en intens slutning blev det Felipe Massa der snuppede pole-position foran Lewis Hamilton. Rækkefølgen de sidste ti sluttede i blev:

Massa
Hamilton
Raikkonen
Kubica
Kovalainen
Heidfeld
Vettel
Glock
Rosberg
Nakajima

Altså de to kandidater til VM titlen er i front, mens den store overraskelse fra Monza, Sebastian Vettel, fortsætter sin serie af gode præstationer. Dagens overraskelse må være at begge Williams racere havnede i top ti.

Efter kvalifikationen fik tyskeren Nick Heidfeld en straf i form af en tilbagerykning i feltet for at have blokeret for Rubens Barrichello. Desuden fik Rubens Barrichello en bødestraf for at have krydset indkørslen til pitlane da han blev nødt til at afbryde sin kvalifikationsomgang på grund af Nick Heidfelds forseelse.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 28/09/08 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  • Singapore - Kvalifikation - Tider
  •