Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sorte flag i mørket

Formel 1 
26/09/08 

I forbindelse med weekendens Grand Prix i Singapore er der en ny udvikling undervejs - for problemet er, hvordan ser man et sort flag i den mørke nat.
 

Alle os der har interessen for motorsport ved at man siden den første racerbil kørte på en racerbane har brugt flag til at signalere til kørerne på banen. Men i Singapore tages ny teknologi i brug!

Systemet hedder ’digiflags system’. Med ny teknologi og nye ideer om fremtidige krav, så er udviklingen under en rivende elektroniskudvikling, hvor signaler til bilerne på banen vil blive foretaget digitalt. Ideen er at det er løbs ledelsen der kan styre de fleste digitale signaler.


Her i Danmark bruger vi stadig almindelige flag, men i Singapore bliver de suppleret med lystavler.
(Foto: Motorsporten.dk)

Valerio Maioli som er firmaet der står for belysningen af banen i Singapore, har også udviklet et lyssystem som kan informere kørerne om hvad der foregår mens de kører.

Femoghalvtreds display paneler vil være monteret rundt omkring på banen, styret at håndholdte betjeninger som betjenes af officials på hver flagpost, som dog stadig vil blive sublimentreret af de traditionelle flag.
Løbsledelsen vil samtidig have det fulde overblik over alle signaler på banen, hvilket gør dem mere effektive til at advare yderligt på banen.

Og så det store spørgsmål hvordan giver man så et sort flag med flag eller et digitalt signal?
Svaret er et sort flag og en sort digital tavle med en hvid svagt lysene kant omkring - fortalte Valerio Maioli.

Nu er spørgsmålet om flagposter i fremtiden ikke skal være trætte i armen for at svinge flat, men øm i fingeren fordi de skal trykke knapper?

Selch

Læs mere om:
  • Marina Bay Street Circuit
  • 28/09/08 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •