Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Dansk-svensk samarbejde giver pote

Formel Ford - DK 
26/09/08 

Den svenske Formel Ford kører Milton Lundström fra Malmö, Sverige har fået dansk backup. Siden Copenhagen Racing GP på Sturup har Milton og hans far Vincent Lundström haft dansk opbakning fra en ny dreng i klassen: Comfort Motorsport, og det har givet pote!
 

Den 17-årige elektrikerlærling fra ’hinsidan’ var således at finde på startplads nummer fem efter tidtagningen ved Copenhagen Racing Grand Prix på Sturup.

(Foto: Comfort Motorsport)
I første heat om lørdagen lykkedes det Milton at overhale Jesper K. Egebart (Vinder af 2. heat om søndagen) og dermed erobre fjerde pladsen, som han dog desværre måtte aflevere tilbage igen efter noget tomult i den bageste sektor af banen. For at føje yderligere spot til skade blev Miltons venstre baghjul ramt under denne hændelse, hvilket resulterede i en bukket wishbone og en bil der kørte mere sidelæns end ligeud. Det lykkedes dog for Milton at redde bilen i mål på en respektabel sjette plads.

Andet heat om søndagen skulle vise sig at blive lidt bedre, hvor Milton igen skulle starte på femte startposition. Under opvarmningsomgangen var der igen tumult i feltet, og flere kørere kom derfor direkte i pit (herunder Kevin Magnussen). Det lykkedes ham i starten af heatet at erobre, hvad der nu var blevet tredjepladsen fra Søren Mosebo, og lagde støt og roligt afstand til resten af feltet sammen med Dennis Lind og Jesper K. Egebart. De tre førende blev overhalet af Kevin Magnussen, men fik en ’Stop and Go’ straf, hvilket Milton noterede sig, og da han ikke ville risikere at sætte en sikker tredjeplads over styr, traf han en moden beslutning og kørte bilen sikkert hjem.


En glad Milton på podiet for første gang i Formel Ford.
(Foto: Comfort Motorsport)

”Samarbejdet kom i stand da vi kom i tale med Vincent og Milton – vi fandt ud af at vi har mange fælles ambitioner og værdier, og taler, på trods af de forskellige sprog, samme sprog. Tingene har bare fungeret fra dag ét, og i samarbejde med Vincent og Milton har vi gennemgået bilen, og fundet nogle ting der har hjulpet os i den rigtige retning”, udtaler Kenneth Tygesen, medejer af Comfort Motorsport.


(Foto: Comfort Motorsport)

Milton har siden begyndelsen af samarbejdet støt og roligt forbedret formkurven, hvilket igen kunne ses ved Padborg Super Prix.

Lørdagens tidtagning gav en fjerdeplads, kun 1/10 sekund bag Søren Mosebo. I weekends første heat var Milton var tydeligvis hurtig og pressede Søren hårdt mod slutningen af heatet, hvor der var lagt op til en udbremsning for enden af langsiden på sidste omgang. Uheldigvis var en kører spundet rundt for enden af langsiden, hvilket udløste et gult flag og eliminerede Miltons chance for en udbremsning. Det blev derfor til en 4. plads.

Tiderne kørt under første heat om lørdagen var nok til at sikre Milton en startposition som nummer tre i andet heat der blev kørt om søndagen – sæsonens hidtil bedste udgangspunkt. Teamet havde valgt at køre på brugte dæk under hele weekenden, og det skulle vise sig at give problemer i heatet. Kombinationen af kun en halv opvarmningsomgang og de efterhånden godt brugte dæk, endte Miltons ellers udmærkede weekend i indgangen til ’Big Mag’ svinget, hvor grebet pludseligt forsvandt.

”Jeg mistede bare pludseligt grebet, selvom jeg faktisk bremsede et par meter før jeg plejer. Jeg er simpelthen så ærgerlig, men jeg er også fortrøstningsfuld, og glæder mig til at skulle ud og køre igen.”, udtaler Milton Lundström.

ComfortMotorsport.dk
Nicolas Tygesen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK - DM
  • 21/09/08 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •