Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Marco fortsætter tysk formel-succes

ADAC
Formel Masters 

25/09/08 

Unge Team Danmark-støttede Marco L. Sørensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) fejrede først i september sin 18 års fødselsdag, hvilket skete med debut i den nye single seater-talentserie i Tyskland: ADAC Formula Masters på EuroSpeedway (Lausitzring).Hovedsigtet i 2008-sæsonen for det nordjyske racing-talent er og har dog været test og udvikling for chassis-fabrikken: Van Diemen i det britiske Formel Ford-mesterskab (BFFC).
 

- I al beskedenhed scorede jeg en toer samt en sejr i debut-weekenden, forklarer Marco L. Sørensen. – Formel Masters-raceren er en single seater med for- og bagvinger, som er nyudviklet til 2008-sæsonen med en 1,6 liters Volkswagen-motor. Raceren yder omkring 145 hestekræfter i et chassis, som er bygget af Dallara i Italien.

ADAC Formula Masters afvikles med helt identiske racere for 15-20 årige racing-talenter. Marco L. Sørensen fik lejlighed til at køre i en fabriksny single seater hos Ma-con Motorsport, som endnu ikke var blevet indsat i 2008-konkurrencerne.

- Ma-con Motorsport blev rimeligt imponeret af min indsats, fortsætter Marco L. Sørensen med nordjysk beskedenhed. – Derfor scorede jeg tilbuddet for at køre resten af sæsonen for det tyske racingteam.

Næste opgave for Marco L. Sørensen foregik på den superhurtige SachsenRing, hvor single seaterne runder en gennemsnitshastighed på 150 km/t på den 3.645 m. lange motorbane.

- I kvalifikationen gentog jeg succesen fra EuroSpeedway, oplyser Marco L. Sørensen. – To pole positions med en rimeligt forspring på et tiendedel sekund til nr. 2, som er seriens frontrunner Armando Parente fra Portugal.


Marco L. Sørensen fik vist Danish Dynamite på Sachsenring i ADAC Formel Masters.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Marco L. Sørensen beviste i første mesterskabs-heat, at han har fundet melodien med opsætning af en racer med både vinger og down force i svingene. Normalt kæmper det nordjyske racing-talent udelukkende med det såkaldte mekanisk greb i underlaget i Formel Ford.

- Jeg opbyggede en føring på 8 sekunder inden et safety car-periode, fortæller Marco L. Sørensen videre. – Herved blev feltet samlet op, men jeg fik hurtigt slået et nyt hul igen, og var foran med 7 sekunder, da misteltenen indhentede mig. En af hjulboltene bagi flækkede, hvorefter baghjulet begyndte at ryste helt vildt. Jeg måtte derfor i pit for at få boltene spændt efter, og så var feltet desværre smuttet forbi.

Mekanikerne kunne hurtigt konstatere, at Marco L. Sørensen var blevet ramt af en metaltræt klump jern, og til det andet mesterskabsheat blev alt derfor krydschecket mangedobbelt. MNJ’eren kvitterede med en fornem sejr samt et forspring på 13 sekunder over målstregen. En glad nordjyde fortalte i mobiltelefonen:

- Heatet foregik i øsende regnvejr, hvilket jeg aldrig har prøvet vinge-race med før. På første omgang valgte jeg derfor at slække lidt på hastigheden uden at gå i omdrejningsbegrænseren. Jeg faldt tilbage på treeren, men nåede forbi de to konkurrenter, inden vi passerede målstregen første gang. Med den knækkede hjulbolt i baghovedet valgte jeg samtidig at køre kontrolleret, da jeg havde fået slået det afgørende forspring til konkurrenterne. Motorsporten har jo uden grund valgsproget: To finish first - you first have to finish!


I ensom majestæt kørte MNJ’eren i front for regnvejrs-heatet på Sachsenring
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

ADAC Formel Masters er præget af stor jævnbyrdighed og mange forskellige nationaliteter. Ud over Tyskland deltager der unge kørere fra Østrig, Portugal, Finland, Letland, Indien og Ukraine.

Marco L. Sørensen er nu den mest vindende danske Formel-kører i de udenlandske serier. Desværre er der datosammenfald mellem ADAC Formula Masters og BFFC i en enkelt løbsweekend midt i oktober, og her må den nordjyske teenager prioritere mine opgaver i England. Derimod kan de tyske motorsportsfans glæde sig til finale-arrangementet på Hockenheim, som afvikles sammen med DTM-finalen i weekenden: 25.-26 oktober.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • ma-con Motorsport
  • Sachsenring
  • 21/09/08 - Sachsenring - ADAC Formel Masters
  •