Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

EuroBOOS

Renstrup ligger nummer 3 i EuroBOSS serien

EuroBOOS 
19/09/08 

Jens Renstrup har i år valgt at køre med i den europæiske EuroBOSS serie, der bliver kørt for Formel 1 biler der er over 5 år gamle, samt klasserne lige under Formel 1 - som Formel 3000, World Series by Renault og IndyCars.
 

"Bilen jeg kører er en World Series by Renault fra TopSpeed teamet der har ca. 450 heste. Det er en helt fantastisk bil at køre, hvor jeg i starten lige skulle vænne mig til de potente kulfiber bremser, samt den kraftige downforce som er næsten tre gange større end i den Formel Renault 2,0 jeg tidligere har kørt" - udtaler Jens Renstrup.


Inden starten på Nürburgring.
(Foto: TopSpeed / Jens Renstrup presse)

Første gang Renstrup skulle teste bilen var på Spa Francorchaps i Belgien, og som altid på Spa så væltede regnen ned.
Det gik dog rigtig godt, og da dagen var omme var han 0,4 sekunder hurtigere end sin team makker som har 15 års erfaring i denne type biler, og i slutningen af 90'erne kortvarigt kørte formel 1.
"Så jeg var godt tilfreds."


(Foto: TopSpeed / Jens Renstrup presse)

Der er nu kørt 4 af de 8 afdelinger, hvor der afvikles to løb hver gang. Samlet ligger Renstrup nummer 3 i serien, og blev ved de sidste løb på Donington henholsdsvis nummer 4 og 2 i de to løb, hvilket han er fint tilfreds med i betragtning af at halvdelen af feltet består af F1 biler.
"Det sidste af løbene foregik i kraftig regn og her er det lettere for os at kæmpe med formel 1 bilerne, da de har sværere ved at få fordel af deres mange hestekræfter" - konkluderede Jens Renstrup efter besøget på den engelske bane.


Donington den 30. august.
(Foto: TopSpeed / Jens Renstrup presse)

Næste løb foregår på Spa Francorchamps den kommende weekend, den 20. - 21. september, og hvis det regner tror Jens Renstrup at han har en god chance, men er det tørt får han svært ved at følge med Formel 1 bilerne, der har op til 300 hestekræfter mere til rådighed, hvilket giver en stor fordel på den lynhurtige bane.

"I de foregående løb har vi dog været i stand til at slås med Formel 1 bilerne, ikke mindst i kraft af bedre downforce på vores biler end på nogle af F1'erene, hvilket giver os en fordel i nedbremsningerne og i svingene. Spa er under alle omstændigheder altid en fantastisk bane at køre på. Den er lynhurtig, og som bekendt fyldt med udfordringer, så jeg ser frem til en super weekend" - slutter Jens Renstrup.

Stillingen i EuroBOSS
(det eneste mesterskab hvor det gælder om at have færrest point!)

Plac.KørerPoint
1Ingo Gerstl13
2 Klaas Zwart50
3 Jens Renstrup52
4 Joachim Ryschka59
5 Carlos Tavares65
6 Karl-Heinz Becker66
7 Henk De Boer68
8 Peter Milavec72
9 Fritz van Eerd77
10 Pierre Schroeder79
11 Walter Colacino85
12 Marijn van Kalmthout97
13 Chris Woodhouse98
14 Michael Woodcock103
15 Christian van Hee104
16 Ilias V. Delavina105
17 Alain DeBlandre106

TopSpeed / Jens Renstrup presse


Læs mere om:
  • Jens Renstrup
  • Topspeed
  • Spa-Francorchamps
  •